Πώς η ΑΒΤ "πούσαρε" το RS7-R στους 740 ίππους με επιδόσεις supercar!


Αν είστε από εκείνους που δεν τους αρέσουν οι βελτιώσεις ίσως η πιο πρόσφατη έμπνευση της ABT να σας αλλάξει άποψη.

  • 3/4/2020

H ΑΒΤ είναι ο βασικός επίσημος βελτιωτής των Audi στην Ευρώπη έχοντας κατά καιρούς επιδείξει πολλές ενδιαφέρουσες αναβαθμίσεις. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με το RS7 και το πρώτο πακέτο που προσφέρει η ABT για την ναυαρχίδα στην γκάμα των Sportback.

Ξεκινώντας κάτω από το καπό ο twin-turbo V8 χωρητικότητας 4,0 lt έχει πλέον ανέβει σε άλογα τα οποία φτάνουν τα 740 και η ροπή τα 920 Nm. Ο βελτιωτής δεν αναφέρει κάτι για τις επιδόσεις αλλά το απλό RS7 με τα 600 PS και 800 Nm ολοκληρώνει την διαδικασία του 0-100 km/h σε μόλις 3,6 sec με τελική στα 305 km/h, σύμφωνα με την Audi. Οπότε μπορείτε να κάνετε κάποιες υποθέσεις…

Κατά τα υπόλοιπα το tuning της ABT δεν έχει να πει τίποτε λιγότερο από αυτά που βλέπετε. Η γκρι ειδική μεταλλική βαφή με το τελικό σπρέι φινιρίσματος τονίζεται από τις κόκκινες λεπτομέρειες στους προφυλακτήρες και από το εσωτερικό των τροχών 22 ιντσών. Τα splitter και γενικότερα τα αεροδυναμικά βοηθήματα «βγάζουν μάτια» ενώ πίσω υπάρχουν διπλές απολήξεις.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες η παραμικρή λεπτομέρεια είναι προσεγμένη, μέχρι και το σπέσιαλ κάλυμμα του κινητήρα, ενώ η ΑΒΤ δεν τσιγκουνεύτηκε καθόλου το ανθρακόνημα. Το οποίο απαντάται και σε διάφορα μέρη του εσωτερικού με τις πολύ όμορφες επενδύσεις και την αλκαντάρα να ντύνει το τιμόνι και τα καθίσματα. Τέλος να πούμε πως η ABT έχει προγραμματίσει την βελτίωση 125 όλων και όλων RS7-R.