Πως τα πήγε το Polestar 1 στο πρώτο του crash-test; (video)


Με αυτό το βίντεο η Polestar επιθυμεί να προβάλει την ασφάλεια που προσφέρει ο κλωβός του πρώτου της μοντέλου παραγωγής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 2/11/2018

Φυσικά δεν περιμέναμε τίποτε λιγότερο από το σχεδόν ιδανικό για μία εταιρία που εντάσσεται στην Volvo με την τεράστια παράδοση στον τομέα της ασφάλειας. Πάντως στο συγκεκριμένο crash-test υπάρχει κάτι το διαφορετικό αφού είναι το πρώτο που γίνεται με ένα αυτοκίνητο που το πλαίσιο του είναι εξολοκλήρου από κάρμπον και σε αντίθεση με τα κλασικά χαλύβδινα.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε τους ειδικούς της Polestar να σημειώνουν τα αποτελέσματα την ώρα που φαίνονται στο πίσω μέρος οι καλωδιώσεις από το ηλεκτροϋβριδικό σύστημα. Παρατηρείστε στην διάρκεια του βίντεο πόσο ακλόνητες παραμένουν οι μπροστινές κολόνες του αμαξώματος όταν το μπροστινό μέρος απορροφά όλη την ενέργεια πρόσκρουσης σε τεστ μετωπικό με ταχύτητα 56 km/h.

"Ήμασταν πραγματικά ενθουσιασμένοι με αυτό το τεστ πρόσκρουσης. Η πρώτη δοκιμή του Polestar 1 αφορούσε την εξερεύνηση του άγνωστου και ήταν ένα κρίσιμο σημείο στην εξέλιξη του Polestar 1. Έπρεπε να διαπιστώσουμε και στην πράξη πως οι υπολογισμοί που έγιναν για την κατασκευή αυτού του αυτοκινήτου ήταν σωστοί. Και ήταν ", ανέφερε ο Thomas Ingenlath, Διευθύνων Σύμβουλος της Polestar.

Αυτό είναι το πρώτο βίντεο από μια σειρά που έχουν ετοιμάσει οι Σουηδοί και με επόμενο ένα κατά τις δοκιμές στην αεροδυναμική σήραγγα.