Πως θα μπορούσε να είναι η αναβίωση της Alfa Romeo GTS


Αυτή είναι μόνο μία σχεδιαστική μελέτη για μία κουπέ Alfa Romeo GTS από τον ανεξάρτητο σχεδιαστή αυτοκινήτων Guilherme Araujo και πολύ θα θέλαμε να τη δούμε να υιοθετείται από την Alfa Romeo.

  • 20/9/2021

Ο κόσμος των αυτοκινήτων θα ήταν πολύ πιο όμορφος εάν οι αυτοκινητοβιομηχανίες με μεγάλη ιστορία όπως η Mercedes-Benz, η Audiκαι η Alfa Romeo και μακρά παράδοση στα μικρά κουπέ προσέφεραν άμεσα τους δικούς τους αντιπάλους απέναντι στην BMW M2. Δυστυχώς, οι τάσεις της εποχής επιτάσσουν την αλόγιστη αύξηση των crossover και SUV, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον ανεξάρτητο σχεδιαστή Guilherme Araujo να «φανταστεί» πώς θα μπορούσε να ήταν η νέα Alfa Romeo GTS.

Το αυτοκίνητο έχει έναν πανέμορφο ρετρό σχεδιασμό που το κάνει να φαίνεται πολύ διαφορετικό από τα άλλα μοντέλα της Alfa Romeo, αλλά εξακολουθεί να αναγνωρίζεται ως όχημα της ιταλικής μάρκας.

Η πρώτη πλευρά του αυτοκινήτου που αξίζει ιδιαίτερης μνείας είναι το μπροστινό μέρος. Για τους προβολείς, ο Araujo επέλεξε ένα σύνολο απλών στρογγυλών φώτων με άκρως εντυπωσιακά κυκλικά φώτα ημέρας LED. Η πανέμορφη μαύρη μάσκα διαθέτει επίσης την κλασική μάσκα-θυρεό της Alfa Romeo και έναν γωνιώδη προφυλακτήρα. Οι εκπληκτικές γραμμές του αυτοκινήτου συνεχίζονται πάνω από τις καμάρες των μπροστινών τροχών και το καπό, το οποίο περιλαμβάνει έναν μεγάλο αεραγωγό για βοήθεια στην αεροδυναμική και την ψύξη.

Το προφίλ του GTS είναι εξίσου υπέροχο με το μπροστινό μέρος. Υπάρχει μια έντονη γραμμή ώμων που εκτείνεται από τους προβολείς έως τα πίσω φώτα, καθώς και κάμερες στη θέση των παραδοσιακών πλευρικών καθρεπτών. Οι θόλοι των πίσω τροχών είναι επίσης ιδιαίτερα έντονοι, ενώ πίσω συνεχίζεται το γωνιώδες μοτίβο με δύο διακριτικά απλά μικρά LED πίσω φώτα.