Πώς το Ford Puma Rally1 κατέστρεψε το πάρτι (Video)


Το νέο Ford Puma Rally1 της M-Sport είναι έτοιμο να διαδεχθεί το Fiesta WRC στις ειδικές διαδρομές το Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι. Και όλα δείχνουν ότι εξαρχής έχει έναν πολύ ισχυρό χαρακτήρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 18/12/2021

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της επόμενης χρονιάς εξελίσσουν τα αυτοκίνητά τους, καθώς έχει αλλάξει ο Κανονισμός και έχει υιοθετηθεί η κατηγορία «Hybrid1». Η Ford θα λάβει μέρος με το Puma Rally1 το οποίο θα διαθέτει σύστημα υβριδικής διάταξης.

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο της M-Sport θα διαθέτει μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 3,9 kWh οι οποίες θα δίνουν συμβάλλουν στην επιτάχυνση του οχήματος. Βάσει του νέου Κανονισμού, οι θερμικός κινητήρας θα έχει μέγιστη ισχύ περίπου 380 PS και ο ηλεκτροκινητήρας του συστήματος θα αποδίδει 136 PS. 

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της επόμενης χρονιάς ξεκινά με τον αγώνα του Μόντε Κάρλο ο οποίος έχει προγραμματιστεί για τις 20-23 Ιανουαρίου. Η Ford έχει σχεδόν ολοκληρώσει την εξέλιξη του Puma Rally1 το οποίο δείχνει τις ικανότητές του και τον… δυναμικό χαρακτήρα του σε ένα βίντεο που δημιούργησε και δημοσίευσε η εταιρεία. 

Στα χέρια τού Adrien Fourmaux, οδηγού τής M-Sport Ford World Rally Team, το νέο αγωνιστικό της ομάδας αναλαμβάνει να… καταστρέψει τις ετοιμασίες για μια μεγάλη γιορτή. Το πάρτι που θα γινόταν για να γιορταστεί η κατασκευή του εκατομμυριοστού αυτοκινήτου στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Κραϊόβα (Ρουμανία), το οποίο άρχισε να λειτουργεί το 2009 και στο οποίο παράγεται το Puma.

Παρακάτω μπορούμε να δούμε τα… κατορθώματα αλλά και τις ικανότητες του Ford Puma Rally1.