Πρέσβης της Jaguar o Mourinho!


O Πορτογάλος προπονητής θα είναι ο πρώτος στη Μ. Βρετανία που θα παραλάβει την νέα F-TYPE Coupé.

  • 12/2/2014

Ο José Mourinho είναι ο νέος πρεσβευτής της Jaguar στη Μεγάλη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε η Jaguar Land Rover UK. Ο Πορτογάλος προπονητής της Chelsea θα είναι μάλιστα και ο πρώτος στη Γηραιά Αλβιόνα που θα παραλάβει στα τέλη Μαρτίου τη νέα F-TYPE Coupé.

Η επίσημη παρουσίαση του νέου σπορ αυτοκινήτου της εταιρείας στη Μ. Βρετανία θα γίνει την Πέμπτη το βράδυ στο Λονδίνο, από τον επικεφαλής σχεδίασης Ian Callum.

«Είμαι ενθουσιασμένος για την επίσημη παρουσίαση της νέας F-TYPE Coupé στη Μ. Βρετανία για πρώτη φορά. Αυτό το σπορ αυτοκίνητο είναι τόσο σημαντικό για την Jaguar όσο και εντυπωσιακό στην οδήγηση», τόνισε ο Managing Director της Jaguar Land Rover UK, Jeremy Hicks για να προσθέσει: «Με την F-TYPE Coupé, οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί μας δημιούργησαν την απόλυτη έκφραση του DNA της Jaguar. Όμορφη σχεδίαση και εξαιρετική δυναμική απόδοση. Είμαι βέβαιος ότι όλοι μας οι πελάτες στην προοπτική να οδηγήσουν την ολοκαίνουργια F-TYPE Coupé θα ενθουσιαστούν όσο ο νέος μας πρεσβευτής, José Mourinho».

Η F-Type Coupé έχει αλουμινένιο αμάξωμα και διατίθεται σε τρεις εκδόσεις αναφορικά με τη μέγιστη απόδοσή της. Στην πιο «απλή» διαθέτει μηχανικά υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα χωρητικότητας 3,0 lt που αποδίδει 340 PS, επιταχύνει το όχημα στα 0-100 km/h σε 5,3 sec και έχει τελική ταχύτητα 260 km/h.

Στην έκδοση S Coupé ο κινητήρας αποδίδει 380 PS, επιταχύνει το όχημα στα 0-100 km/h σε 4,9 sec και έχει τελική ταχύτητα 275 km/h.

Τέλος, στην έκδοση R Coupé υπάρχει ο V8 μηχανικά υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 5,0 lt που αποδίδει 550 PS. Το αυτοκίνητο επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 4,2 sec ενώ η τελική ταχύτητά του περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 300 km/h. Σε αυτή, το όχημα διαθέτει ενεργό ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό το οποίο, χάρη στον πολύδισκο συμπλέκτη που υπάρχει, φροντίζει να δίνει τη μέγιστη δυνατή ροπή στον (πίσω τροχό που έχει την καλύτερη πρόσφυση. Επίσης, η F-Type R Coupé διαθέτει το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων «Quickshift» της «ZF» το οποίο αλλάζει τις σχέσεις ακόμα πιο γρήγορα απ' ό,τι στις άλλες δύο εκδόσεις του νέου μοντέλου.