Προληπτικό έλεγχο σε YARIS και YARIS VERSO


Η TOYOTA θέτοντας την υψηλή ποιότητα των οχημάτων της στην κορυφή των προτεραιοτήτων της, επιβλέπει αδιάκοπα τις επιδόσεις και τη λειτουργία των μοντέλων της καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.
  • 11/8/2006
Η TOYOTA θέτοντας την υψηλή ποιότητα των οχημάτων της στην κορυφή των προτεραιοτήτων της, επιβλέπει αδιάκοπα τις επιδόσεις και τη λειτουργία των μοντέλων της καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Κατά την διάρκεια αυτής της αυστηρής διαδικασίας ελέγχου, υπάρχει η πιθανότητα να διαπιστωθεί ότι κάποιο εξάρτημα του αυτοκινήτου δεν τυγχάνει των υψηλών προδιαγραφών ποιότητας που έχουν τεθεί από την ΤΟΥΟΤΑ.

Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι η διαπίστωση ότι σε συγκεκριμένα αυτοκίνητα τύπου Yaris παραγωγής 31 Ιανουαρίου 2001 μέχρι 29 Οκτωβρίου 2001 και Yaris Verso παραγωγής 31 Ιανουαρίου 2001 μέχρι 8 Οκτωβρίου 2001 είναι πιθανό, να παρουσιασθεί εισροή μικρής ποσότητας λαδιού από τον κινητήρα στην επαφή του αισθητήρα στροφάλου. Κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση της επαφής και, σε ακραία περίπτωση, διακοπή της λειτουργίας του κινητήρα. Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Η ΤΟΥΟΤΑ δίνοντας προτεραιότητα στην απόλυτη ικανοποίηση του πελάτη και στην εμπιστοσύνη του στα προϊόντα της, αποφάσισε να αντικαταστήσει τον αισθητήρα του στροφάλου χωρίς απολύτως καμία οικονομική επιβάρυνση του πελάτη.

Η Toyota Ελλάς ως εκπρόσωπος της Toyota Motor Corporation στην χώρα μας, έχει ήδη φροντίσει για την αποστολή σχετικής ενημέρωσης με επιστολή στους πελάτες-κατόχους αυτοκινήτων Yaris και Yaris Verso, οι οποίοι σύμφωνα με τα αρχεία της εταιρίας έχουν στην κατοχή τους αυτοκίνητα τα οποία εντάσσονται στον εν λόγω έλεγχο.