Πρόστιμο-ρεκόρ στη VW για το Dieselgate!


Πάνω από 15 δισ. δολάρια πληρώνει μόνο στις ΗΠΑ!

  • 30/6/2016

Πρόστιμο-ρεκόρ στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ πλήρωσε o γερμανικός κολοσσός Volkswagen για το πολύκροτο σκάνδαλο «μαγειρέματος» των στοιχείων εκπομπών ρύπων των πετρελαιοκίνητων οχημάτων του. 

Η εταιρεία συμφώνησε σε έναν συμβιβασμό ύψους άνω των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αποσύρει και να επισκευάσει εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα στους αμερικανικούς δρόμους, ωστόσο οι ποινικές και αστικές κατηγορίες εναντίον της εκτείνονται σε τρεις ηπείρους.

Βάσει της συμφωνίας, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, στα οποία είχε εφαρμοστεί το λογισμικό παραποίησης των στοιχείων για τις εκπομπές ρύπων, θα έχουν την επιλογή να πουλήσουν ξανά τα αυτοκίνητά τους στη Volkswagen ή να επισκευαστούν για να συμμορφώνονται με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς, αλλά σε κάθε περίπτωση θα λάβουν επιπροσθέτως από 5.100 έως 10.000 δολάρια έκαστος ως αποζημίωση.

Επιπλέον η VW θα πρέπει να πληρώσει 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια στις ομοσπονδιακές και τις ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνια (το οποίο μπορεί να αυξηθεί εάν δεν έχει αποσύρει ή επισκευάσει το 85% των οχημάτων έως τα μέσα του 2019) αλλά και να πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε «πράσινη» τεχνολογία.

Διαβάστε περισσότερα στο ΕΘΝΟΣ.gr.