Πρώτη teaser εικόνα του καινούργιου Kia Soul


Το νέο Kia Soul θα διατηρήσει την ιδιαίτερη εικόνα του, θα αναβαθμιστεί και θα έχει και ηλεκτρική έκδοση με αυτονομία 415 χιλιομέτρων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 15/11/2018

Τo Soul είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο ιδιαίτερα και χαρισματικά μοντέλα της Kia και στην έκθεση του Los Angeles, που θα ανοίξει τις πύλες στα τέλη του μήνα, θα παρουσιαστεί η δεύτερη γενιά του. Για την οποία η κορεάτικη εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser εικόνα του, που δείχνει ένα τμήμα της πίσω κολώνας καθώς και τα φώτα.

Προφανώς πρόκειται για μια σχεδιαστική λεπτομέρεια που θα χαρακτηρίζει το σχεδιασμό του νέου Soul και σαν εύρημα κρίνεται έξυπνο. Παράλληλα και τα φώτα ανεβαίνουν μέχρι την οροφή όπως και στο υπάρχουν μοντέλο. Το αμάξωμα και από ότι φαίνεται θα έχει διατηρήσει τις γωνίες και τις ευθείες γραμμές του, η Πέμπτη πόρτα θα είναι και πάλι σχεδόν κάθετη ενώ οι χρωμιωμένες ράγες οροφής θα ανήκουν κατά πάσα πιθανότητα σε μια από τις πιο πλούσιες εκδόσεις.

Στο εσωτερικό αναμένεται μια αισθητική ανανέωση η οποία θα περιλαμβάνει και μια μεγάλη κεντρική οθόνη καθώς και μια αναβάθμιση τόσο των υλικών όσο και της τεχνολογίας με την οποία θα εξοπλίζεται. Τόσο του infotainment όσο και των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

Ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου αναμένεται να είναι περιστροφικός, ενώ από τη στιγμή που μοιράζεται το ίδιο πλαίσιο με το Hyundai Kona θα έχει και κάποιους κοινούς κινητήρες με αυτό. Πάντως στο Los Angeles υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παρουσιαστεί και η ηλεκτρική του εκδοχή, με μπαταρία 64 kWh και αυτονομία έως και 415 χιλιομέτρων.