Ρεκόρ ζημιών για τη Nissan στα 1,38 δις δολάρια


Σε επίπεδα ρεκόρ 1,38 δις δολαρίων έφθασαν οι ζημίες της Nissan κυρίως λόγω της έλλειψης ηλεκτρονικών chip.

  • 11/5/2021

Σε επίπεδα ρεκόρ έφθασαν οι ζημίες της Nissan για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου. Η λειτουργική ζημιά της αυτοκινητοβιομηχανίας ανήλθε στα 1,38 δις δολάρια λόγω κυρίως της πανδημίας και της έλλειψης ηλεκτρονικών chip.

Η Nissan αναφέρει σε δήλωσή της ότι η ετήσια λειτουργική της ζημία διευρύνθηκε το έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου σε 150,65 δισεκατομμύρια γιεν (1,38 δισεκατομμύρια δολάρια), από το έλλειμμα 40 δισεκατομμυρίων γιεν το προηγούμενο έτος. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έχει να παρουσιάσει κέρδη από το έτος που έληξε τον Μάρτιο του 2019. Ωστόσο, η εταιρεία ξεπέρασε τις προβλέψεις του Φεβρουαρίου για απώλεια 205 δις Γιεν λόγω ανάκαμψης των πωλήσεων στην Κίνα και μείωσης του κόστους.

Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει έλλειψη chip από τα τέλη του περασμένου έτους, που μάλιστα επιδεινώθηκε τους τελευταίους μήνες από πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην Ιαπωνία και διακοπή ρεύματος στο Τέξας, όπου αρκετοί κατασκευαστές ημιαγωγών έχουν εργοστάσια.

Η Nissan, η οποία αποσύρεται από την παγκόσμια επέκταση που επιδιώκει ο εκτοπισμένος πρόεδρος Carlos Ghosn, έπρεπε να μειώσει την παραγωγή του συμπαγούς Note με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ιαπωνία και να πραγματοποιήσει βραχυπρόθεσμες προσαρμογές της παραγωγής στα εργοστάσια της στη Βόρεια Αμερική το τελευταίο τρίμηνο λόγω της έλλειψης chip.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.