SCG 004S: Το μοναδικό supercar με την απίστευτη τιμή των... 400.000 δολαρίων! (Video)


Ο James Glickenhaus είναι ο ιδρυτής και το μυαλό πίσω από την μικρή του εταιρία, η οποία κατασκευάζει υπεραυτοκίνητα σε μικρούς αριθμούς. Τώρα και με την 004 και σε αρκετά προσιτή τιμή.

 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/10/2018

Για όσους παρακολουθούν από κοντά τα τεκταινόμενα στην αυτοκινητοβιομηχανία (ιδίως στις ΗΠΑ), Ο James Glickenhaus δεν είναι μια άγνωστη ποσότητα. Μέχρι στιγμής έχει δημιουργήσει μερικά πολύ ιδιαίτερα supercars, και σε τιμές πολύ υψηλές (για παράδειγμα η SCG 003 κόστιζε πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια).

Αυτή τη φορά επανέρχεται με κάτι πιο προσιτό (για τα δεδομένα των supercars). Πρόκειται για την SCG 004S η οποία θα κοστίζει 400.000 δολάρια, μία τιμή που με βάση τις φωτογραφίες και τις τεχνικές προδιαγραφές θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και "ευκαιρία". 

Η πρώτη της παρουσίαση έγινε πριν ένα χρόνο, όπου ζητήθηκε και προκαταβολή 40.000 δολαρίων για όποιον ήθελε να την αγοράσει. Ενώ η επίσημη πρεμιέρα της αναμένεται να γίνει πριν τα τέλη του 2019, πάντα όμως θα αφορά πολύ μικρούς αριθμούς παραγωγής.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που έδωσε ο ίδιος ο κατασκευαστής πρόκειται για ένα πολύ "προχωρημένο" supercar, το οποίο έχει και αυτό την ιδιαιτερότητα που γνωρίζουμε από τις McLaren (και εσχάτως την Speedtail). Μιλάμε για την κεντρικά τοποθετημένη θέση οδήγησης,  

Η σχεδίαση του αμαξώματος είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, με πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία ιδίως στην αεροδυναμική μελέτη του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τον Glickenhaus υπάρχουν κάποιες μικρές αλλαγές από αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες στο μοντέλο παραγωγής, κάνοντας το αυτοκίνητο ακόμα πιο "επιθετικό" στην όψη, και με αρκετό χώρο στο εσωτερικό για έναν οδηγό που φοράει κράνος. 

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη θα υπάρχουν δύο εκδόσεις ενός V8, o 650 ίππων LT5 και λίγο πιο πάνω ο 800 ίππων LT5. Και οι δύο εκδόσεις θα εφοδιάζονται είται με μηχανικά είτε με αυτόματα κιβώτια με paddles στο τιμόνι. Λίγο αργότερα μέσα στο 2019 θα παρουσιαστεί και μία αγωνιστική έκδοση αποκλειστικά για χρήση στην πίστα.