Σε αυτήν την Mercedes-Benz X-Class δεν μπορείς να πεις όχι


Η X-CLASS ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΗΔΗ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΚΑΜΑ ΤΗΣ MERCEDES-BENZ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ «ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ» ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΒΕΛΤΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ.

  • 1/7/2020

Η πρώτη και όπως όλα δείχνουν η τελευταία προσπάθεια της Mercedes-Benz να εισβάλλει στην κατηγορία των pickup δεν στέφθηκε με επιτυχία, γεγονός που οδήγησε στο πρόωρο τέλος της παραγωγής ενός αυτοκινήτου που αν μη τι άλλο καθιστούσε ελκυστικότερο το ενδεχόμενο απόκτησης ενός… αγροτικού.

Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι η Mercedes-Benz X-Class θα πάψει να μας απασχολεί στο μέλλον, γεγονός που το επιβεβαιώνει η απόφαση δύο βελτιωτικών οίκων να αναβαθμίσει τις προδιαγραφές του γερμανικού pickup.

O λόγος για την Carlex, η οποία επιμελήθηκε το εσωτερικό του αυτοκινήτου και την Pikckup Design, η οποία ανέλαβε να προσδώσει στο αμάξωμα της Mercedes-Benz X-Class έναν πιο επιθετικό χαρακτήρα.

Ξεκινώντας, λοιπόν, από τις εξωτερικές επιφάνειες του αμαξώματος, οι ανθρακονημάτινες λεπτομέρειες που έχουν προστεθεί σε αυτό αλλάζουν την εικόνα του επιτρέποντας στο γερμανικό pickup να υιοθετήσει συνήθειες που συναντάς μόνο σε εξεζητημένες κατασκευές.

Το ίδιο ισχύει για τους τροχούς, όπως άλλωστε και για τη φωτιστική μονάδα που έχει τοποθετηθεί στην οροφή του αμαξώματος και αποτελείται από φώτα LED.

Αντιθέτως, στο εσωτερικό τον πρώτο λόγο τον έχουν πιο… παραδοσιακά υλικά, όπως το δέρμα, με την Carlex Design να χρησιμοποιεί τις χρωματικές αντιθέσεις για να τονώσει τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου.     

Αν και δεν υπάρχει το κόστος του συνολικού πακέτου αναβάθμισης, οι πρώτες εκτιμήσεις ωστόσο κάνουν λόγο για ένα κόστος 18.000 με 20.000 ευρώ το οποίο θα πρέπει να προστεθεί σε εκείνο της αγοράς του αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης:

Πωλητήριο στη διπλοκάμπινη Mercedes E-Class