Σε δημοπρασία αυτό το VW Microbus Deluxe Samba του 1957


H ιστοσελίδα Car & Classic βγάζει σε δημοπρασία αυτό το σπάνιο Volkswagen Microbus Samba το οποίο κατασκευάστηκε το 1957 και είναι καλοδιατηρημένο και σε αυθεντική κατάσταση. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 16/5/2022

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει 23 παράθυρα, περιμετρικά και στην οροφή του, και θεωρείται μία από τις πιο εμβληματικές εκδόσεις του μοντέλου της Volkswagen, μια είναι κλασικό και «καλτ». 

Σύμφωνα με τα στελέχη της ιστοσελίδας Car & Classic, το αυτοκίνητο πουλήθηκε καινούριο στις ΗΠΑ και όταν έπαψε να το χρησιμοποιεί ο ιδιοκτήτης του, το όχημα αποθηκεύτηκε σε γκαράζ για τριάντα χρόνια. 

Κατόπιν πουλήθηκε σε κάποιον στη Βρετανία, ο οποίος έκανε μια μερική αναπαλαίωση και συντήρηση και το διατήρησε σε μεγάλο βαθμό στην αρχική κατάστασή του. Το εσωτερικό είναι ως επί το πλείστον απαράλλαχτο και διαθέτει ακόμα τα αυθεντικά πατάκια που είχε όταν βγήκε από τη γραμμή παραγωγής. Επίσης, έχει ατσάλινους τροχούς.

Οκ. Chris Pollitt, επικεφαλής της ιστοσελίδας, δήλωσε σχετικά: «Όπως συμβαίνει συχνά, το Car & Classic επέλεξε να προσφέρει ακόμα ένα ασυνήθιστο κλασικό όχημα. Σε μια εποχή όπου η Volkswagen μόλις παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτρικό ID Buzz, αν θες να νοιώσεις το αυθεντικό ίσως είναι δύσκολο να διαλέξεις μεταξύ του σύγχρονου ρετρό σχεδίου και του συγκεκριμένου Samba του 1957 το οποίο είναι πραγματικά ενδιαφέρον σε αξία, είναι επιθυμητό και σπάνιο».