Σε δημοπρασία ένα Humvee με ερπύστριες και turret που μπορεί να πάει παντού (video)


Αυτό το τροποποιημένο AM General Humvee τραβάει τα βλέμματα για πολλούς λόγους.

  • ΦΩΤΟ: Mecum Auctions
  • 13/2/2024

Το Humvee κατασκευάστηκε από την AM General τη δεκαετία του '80 για χρήση σε πρώτη φάση σε επιχειρήσεις του Αμερικανικού στρατού κατά τη διάρκεια του ΨυχρούΠολέμου στον Παναμά και τον Περσικό Κόλπο. Έκτοτε, παραμένει στην παραγωγή και συνεχίζει να χρησιμοποιείται κι από άλλα κράτη στις δικές τους συρράξεις, με πάνω από 280.000 μονάδες να έχουν βγει από το εργοστάσιο.

Είναι περίφημο για τις αντοχές του και την ικανότητά του να κινηθεί σε δύσβατες περιοχές και να ανταπεξέλθει σε δύσκολες συνθήκες.

Το συγκεκριμένο παράδειγμα, όμως, το πάει ένα βήμα παραπέρα. 

Διατίθεται σε δημοπρασία από τη Mecum Auctions, στο πλαίσιο του event που θα διοργανώσει το διάστημα 4-6 Απριλίου στο Χιούστον, και θα αποδειχθεί αρκετά δημοφιλές.

Φέρει ερπύστριες αντί για τροχούς, ενώ στην οροφή υπάρχει και turret (πυργίσκος) όπου μπορεί να τοποθετηθεί όπλο. Επιπλέον, έχουν αφαιρεθεί οι πόρτες, πιθανολογούμε για λόγους βάρους.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας κινητήρας V8 ντίζελ, χωρητικότητας 6,5 L που συνδέεται με αυτόματο κιβώτιο τριών ταχυτήτων.

Το ενδιαφέρον είναι πως δεν υπάρχει ακριβής εκτίμηση για το ποσό που θα χρειαστεί να καταβάλει ο αγοραστής του για το αποκτήσει, ωστόσο δεν πρόκειται να είναι χαμηλό.

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

Πηγή φωτογραφίας: Mecum Auctions

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δημοφιλές SUV βάζει ερπύστριες και «καταπίνει» τα χιονοδρομικά (video)

Λάρισα: Το «θηρίο» με τις ερπύστριες που μεταφέρει πληγέντες από τις πλημμύρες (video-photos)

Αυτό το Subaru Impreza WRX 22B STI Coupe θα «πιάσει» ποσό supercar (photos, video)