Αυτό το Subaru Impreza WRX 22B STI Coupe θα «πιάσει» ποσό supercar (photos, video)


Το συγκεκριμένο Subaru Impreza WRX 22B STI Coupe τίθεται σε δημοπρασία, και όντας σε εξαιρετική κατάσταση, θα φτάσει μεγάλο ποσό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Cars&Bids.com
  • 20/1/2024

Το Subaru Impreza 22B STi είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της εταιρείας, χτίζοντας την ιστορία του στο WRC με τις επιτυχίες και τα πρωταθλήματα που κατέκτησε τη δεκαετία του '90.

Κυκλοφόρησε το 1997 αποκλειστικά σε δεξιοτίμονη έκδοση, και ποτέ δεν μπήκε στις ΗΠΑ, όπως και πολλά άλλα ιαπωνικά «θηρία», λόγω των νόμων που ισχύουν στη χώρα. 

Μόλις 400 μονάδεςδιατέθηκαν στην αγορά της Ιαπωνίας, οι οποίες και ξεπουλήθηκαν μέσα σε λίγες μέρες, ενώ άλλα 24 οχήματα βγήκαν για τη διεθνή αγορά.

Το εν λόγω Impreza 22B STi, χρονολογίας 1998, τίθεται τώρα σε δημοπρασία από το site Cars&Bids.com, και είναι σε εξαιρετική, αν κι όχι αμιγώς εργοστασιακή κατάσταση.

Οι χρυσές ζάντες και η χαρακτηριστικήπίσω αεροτομή έχουν αντικατασταθεί με πανομοιότυπαμέρη, ενώ διαφορετικό είναι το τιμόνι και το χειρόφρενο. Επιπλέον, έχει τοποθετηθεί κλωβόςασφαλείας και νέα βαφή, στο ίδιο, γνωστό μπλεχρώμα της Subaru.

Κάτω από το καπό εδράζεται ο περίφημος flat-4 κινητήρας των 2,2 L με turbo, που αγγίζει τις 7.000rpm. Όταν κυκλοφόρησε, ήταν ικανός για 280 PS, αν και πιστεύεται πως μπορούσε να φτάσει ως και τα 350 PS. 

Όσο για την τιμή που αναμένεται να «πιάσει», μία αντίστοιχη δημοπρασία είχε δει ένα 22B με 183.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρο να φτάνει τα 226.000 δολάρια (περί τα 207.000 ευρώ). Τώρα, με το συγκεκριμένο μοντέλο να έχει καταγράψει 77.000χιλιόμετρα, το ποσό αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

Πηγή: Cars&Bids.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

O Richard Hammond επανενώθηκε με το Subaru Impreza WRX STI που λάτρεψε (video)

Το Subaru Impreza 2.5 RS του Ken Block βγαίνει στο «σφυρί» (photos-video)

Το Subaru Impreza 22B STi ζει και βασιλεύει – Πού είναι ο παράδεισος των λάτρεων του μοντέλου (photos-video)