Σε δημοπρασία η «θρυλική» Lancia HF Integrale Evo II του Mr Bean (photos)


Ο Βρετανός κωμικός «κατάφερε» να διανύσει μόλις 3.000 km στον 1,5 χρόνο που διατήρησε στην κατοχή του την εμβληματική έκδοση της Lancia Delta.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: SILVERSTONE AUCTIONS
  • 22/1/2023

Ένα από τα κορυφαία αυτοκίνητα στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, η Lancia Delta Integrale βγαίνει σε δημοπρασία στις 25 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, δεν μιλάμε για μια τυχαία «Ιταλίδα». Πρόκειται για την έκδοση Lancia HF Integrale Evo II του 1993, ιδιοκτησίας Rowan Atkinson. Και αν το όνομα δε σας λέει τίποτα - που αποκλείεται να ισχύει κάτι τέτοιο - πρόκειται για τον διάσημο Βρετανό κωμικό, που όλοι σίγουρα έχουμε λατρέψει μέσα από τη σειρά «Mr. Bean».

Η συγκεκριμένη HF, σε σπάνιο εργοστασιακό χρώμα Lord Blue, διατέθηκε αρχικά στην Ιαπωνία και στη συνέχεια, το 2011, κατέληξε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Μάιο του 2021 ο Rowan Atkinson την αγόρασε, έχοντας κάτι περισσότερα από 87.000 km στο οδόμετρό της.

Γνωστός για την αγάπη του για τα γρήγορα αυτοκίνητα - άλλωστε στη συλλογή του υπάρχει και μία McLaren F1 - ο Βρετανός ηθοποιός την κράτησε για κάτι λιγότερο από 2 χρόνια, κάνοντας σχεδόν 3.000 km στο τιμόνι της. Ισως η αριστεροτίμονη έκδοσή της να μην του ήταν οικεία για μετακίνηση στους βρετανικούς δρόμους, όπου κυριαρχούν τα δεξιοτίμονα αυτοκίνητα.

Έτσι, η Lancia HF Integrale Evo II έχει λιγότερα από 90.000 km στην «πλάτη» της και είναι σε εξαιρετική κατάσταση, έχοντας πραγματοποιήσει όλα τα service που απαιτούνται.

Κάτω από το καπό της βρίσκεται ο δίλιτρος 16βάλβιδος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας, ο οποίος αποδίδει ισχύ 215 PS και ροπή 314 Nm. Η πιο ισχυρή Integrale που παρήχθη ποτέ διαθέτει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Σύμφωνα με τον οίκο Silverstone Auctions, που διοργανώνει τη δημοπρασία, αναμένεται να πουληθεί σε μία τιμή που θα κυμαίνεται μεταξύ 74.000 € και 85.000 €