Σκέψεις για αναβίωση του S2000 με αφορμή τα 75 χρόνια της Honda


H Honda γιορτάζει την 75η επέτειο από την ίδρυσή της και ίσως τιμήσει την περίσταση με ένα νέο σπορ αυτοκίνητο στην γκάμα της.

  • ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/5/2023

Η Honda κλείνει 75 χρόνια ιστορίας το 2023, και φαίνεται πως θα το γιορτάσει με ένα νέο σπορ μοντέλο.

Σε συνέντευξή του στο Autocar, ο αντιπρόεδρος της Honda Ευρώπης Tom Gardner αποκάλυψε πως υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο, και μάλιστα σε μορφή διαδόχου για το S2000.

«Μας αρέσουν οι υψηλές επιδόσεις, κι είμαστε πολύ ευγνώμονες για την επιτυχία του νέου Type R,» δήλωσε ο ίδιος, για να συνεχίσει λέγοντας πως «προσέξτε τις κινήσεις μας» μέσα στο 2023.

Αυτό το ανέφερε με δεδομένο ότι το S2000 είχε κυκλοφορήσει με αφορμή τα 50 χρόνια από την ίδρυση της μάρκας, οπότε για 75 χρόνια ίσως έρθει κάτι εξίσου ξεχωριστό από τους Ιάπωνες.

Πρέπει να επισημανθεί, πάντως, πως δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν ψίθυροι για τον ερχομό ενός νέου σπορ αυτοκινήτου από το μεγάλο H. Στα τέλη του 2020, είχε υπάρξει έντονη φημολογία για πιθανή αναβίωση του S2000, που φυσικά δεν ήρθε ποτέ.

Το 2018, ο επικεφαλής προϊοντικής στρατηγικής της Honda στον Καναδά Hayato Mori είχε τονίσει πως μία έρευνα έδειξε ότι το ενδιαφέρον για την αναβίωση του S2000 ήταν χαμηλό, ενώ το 2017 ο CEO Takahiro Hachigo είχε δηλώσει πως «δεν είναι ακόμα η ώρα» για την επιστροφή του μοντέλου στη ζωή.

Επομένως, τα της επιστροφής του S2000 ή του ερχομού ενός διαδόχου έχουν ακουστεί πολλάκις, και το να κρατά κανείς μικρό καλάθι είναι η πιο ασφαλής προσέγγιση.