Sony: Αποφασιστικό βήμα προς την αυτοκίνηση με τη Sony Mobility και το Vision-S SUV (video)


Η Sony προχωρά με το πλάνο της να εισέλθει στην αυτοκινητοβιομηχανία, παρουσιάζοντας το νέο της SUV, το λεγόμενο Vision-S 02.

  • 5/1/2022

Στην CES 2022, η Sony προχώρησε σε νέες ανακοινώσεις και παρουσιάσεις για το πλάνο της να προχωρήσει με την είσοδό της στην αγορά του αυτοκινήτου.

Αρχικά, παρουσιάστηκε το νέο SUV της, το λεγόμενο Vision-S 02. Αυτό το ηλεκτροκίνητο crossover έρχεται να πλαισιώσει το Vision-S, το EV sedan, δημιουργώντας μία τύποις γκάμα για την μεγάλη ιαπωνική εταιρεία τεχνολογίας.

Δείτε και τη σχετική παρουσίαση στο παρακάτω βίντεο:

Αυτό που τονίζεται εντόνως στο βίντεο και τη γενικότερη ρητορική της Sony είναι η αυτόνομη οδήγηση. Και σίγουρα δεν είναι ο μόνος τεχνολογικός κολοσσός που θέλει να μπει στην αυτοκίνηση με αυτόνομα συστήματα, αφού αντίστοιχες κινήσεις φέρεται να κάνει κι η Apple, αν και αυτή δεν έχει προχωρήσει σε δημόσιες ανακοινώσεις.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Vision-S 02 βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το πρώτο μοντέλο, διαθέτοντας δύο ηλεκτροκινητήρες με απόδοση 268 ίππων έκαστος, και τελική ταχύτητα 180 km/h. 

Ακολούθησε η ανακοίνωση της Sony Mobility, που θα ιδρυθεί την άνοιξη του τρέχοντος έτους, και στόχος της θα είναι «να εξερευνήσει την προοπτική να εισέλθει η εταιρεία στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων». Αυτό σημαίνει πως δεν αργεί η ώρα που τα concept που έχει παρουσιάσει η εταιρεία θα μετουσιωθούν σε μοντέλα παραγωγής.