Σπάει το φράγμα των 600 ίππων η νέα Porsche 911 Turbo


Με περισσότερους από 600 ίππους θα προσφέρεται η νέα γενιά της Porsche 911 Turbo, η οποία αναμένεται στη ευρωπαϊκή αγορά στα τέλη του έτους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/7/2019

Η παράδοση που θέλει την Porsche 911 να αποκτά μια σειρά εκδόσεων υπερυψηλών επιδόσεων πρόκειται να συνεχιστεί και στη νέα γενιά του εμβληματικού sportscar.

Την αρχή θα κάνει η Porsche 911 Turbo, η οποία αναμένεται στην ευρωπαϊκή αγορά πριν το τέλος της χρονιάς και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα ξεπερνά σε ισχύ του 600 ίππους.

Όπως και η αμέσως προηγούμενη γενιά του αυτοκινήτου, έτσι και η νέα Porsche 911 Turbo θα εφοδιάζεται με έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο εξακύλινδρο κινητήρα, ο οποίος θα συνδυάζεται κατά αποκλειστικότητα με το οκτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της γερμανικής φίρμας, γνωστό και ως PDK.

Κομμάτι του βασικού εξοπλισμού του αυτοκινήτου θα αποτελεί το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης όπως άλλωστε και η τετραδιεύθυνση.

Οι χαρακτηριστικές εισαγωγές αέρα στο μπροστινό τμήμα των πίσω φτερών θα αποτελέσουν για μία ακόμα φορά το σήμα κατατεθέν της εν λόγω έκδοσης, ωστόσο, εκτεταμένες αναμένεται να είναι και οι παρεμβάσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τόσο στον μπροστινό προφυλακτήρα όσο και στον πίσω οπού θα φιλοξενούνται οι νέες απολήξεις των εξατμίσεων.