Στα μαχαίρια Lotus και Williams για τις καθυστερήσεις της Evija


Η Lotus αποφάσισε να τερματίσει την συνεργασία της με την Williams Advanced Engineering με την δεύτερη να απαντά κινώντας νομικές διαδικασίες εναντίον της πρώτης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/9/2020

Οι καθυστερήσεις στην παρουσίαση της Evija φέρνουν γκρίνια και νομικές επιπλοκές. Κάτι τέτοιο συμβαίνει με την Lotus η οποία αποφάσισε να τερματίσει το συμβόλαιό της με την Williams Advanced Engineering. Το διακύβευμα ήταν το ηλεκτρικό hypercar Evija το οποίο έχει καθυστερήσει αρκετά. Από την πλευρά της η WAE ξεκίνησε νομικές διαδικασίες εναντίον της Lotus.

Σε ανακοίνωσή της η Lotus υποστηρίζει ότι "Καθώς το πρόγραμμα της Εvija πλησιάζει στα τελευταία στάδιά του, η Lotus επέλεξε να φέρει την εξέλιξη του αυτοκινήτου στην δικαιοδοσία της, καθώς υπήρχαν προβλήματα παραδόσεων από την Williams Advanced Engineering. Η Lotus αποφασίζει να τερματίσει το συμβόλαιό της με την WAE ως τεχνικό συνεργάτη για την εξέλιξη του ηλεκτρικού συστήματος και των μπαταριών της Evija".

Kαι συμπληρώνει η ανακοίνωση λέγοντας "Η Lotus θα ολοκληρώσει και θα ενισχύσει το πρόγραμμα εξέλιξης του αυτοκινήτου in house, στο νέο κέντρο εξέλιξης στο Warwickshire, και με βάση το αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα για την Evija. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα πολύ καλύτερο αυτοκίνητο καθώς δεν παρουσιάζουμε μόνο το ισχυρότερο αλλά και το καλύτερο σπορ ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο".

Από την πλευρά της η Willams Advanced Engineering (εταιρια που ξεκίνησε από την αντίστοιχη ομάδα της F1 αλλά πλέον έχει ανεξαρτητοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό) φαίνεται πολύ ενοχλημένη με την απόφαση της Lotus υποστηρίζοντας ότι "είναι εντελώς λάθος και χωρίς καμία νομική βάση, κατασκευασμένη από τις Lotus/Geely για διαφημιστικούς σκοπούς".

Η WAE πρόσθεσε επίσης ότι τυχόν ισχυρισμοί από την Lotus ότι παραβίασε τους όρους της συμφωνίας είναι «ψευδείς και επινοημένοι». Η Williams Advanced Engineering είναι αποφασισμένη να λάβει νομικά μέτρα εναντίον της Lotus, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν ανεξόφλητα τιμολόγια από τον περασμένο Απρίλιο.

Η Williams Advanced Engineering (WAE) υποστηρίζει επίσης ότι "συνέχισε να κάνει εξαιρετική δουλειά και να προχωρά στο έργο παρά τον παγκόσμιο αντίκτυπο της πανδημίας Covid-19". Και σημειώνει ότι η "περιπέτεια" αυτή με την Lotus δεν πρόκειται να επηρεάσει συνεργασίες που τρέχουν αυτή την στιγμή με άλλες εταιρίες..