Στην Ελλάδα το νέο Renault Arkana - Πιο φθηνό από τον προκάτοχό του (τιμές)


Το λανσάρισμα του νέου Arkana στην ελληνική αγορά συμπίπτει με τη νέα εμπορική πολιτική της Renault όπου τα μοντέλα της προσφέρονται σε προνομιακές τιμές. Τι ισχύει για τα Clio, Captur, Megane και Austral;

  • 29/1/2024

Ξεκίνησε και η εμπορική πορεία τού ανανεωμένου Renault Arkana το οποίο παρουσιάστηκε από τους Γάλλους τον περασμένο Ιούλιο. Οι παρεμβάσεις που συνοδεύουν το facelift είμαι μικρής έκτασης ενώ η βασική διαφοροποίηση έρχεται μέσα από τη γκάμα που απλοποιείται και υποδέχεται τη νέα, κορυφαία έκδοση esprit Alpine.

Σχεδιαστικά το νέο Arkana διαθέτει πιο εκλεπτυσμένη εμφάνιση, με νέα μάσκα, νέους προφυλακτήρες, νέες ζάντες και νέα χρώματα. Η γκάμα των κινητήρων παραμένει ίδια και είναι αμιγώς υβριδική, με σύνολα mild και full hybrid, έως 160 PS.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο, ωστόσο, είναι ότι το νέο Renault Arkana έχει χαμηλότερες τιμές σε όλη τη γκάμα του σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, κατά 4.000€, ξεκινώντας από την τιμή των 26.680€ για τη βασική έκδοση.

Στη βάση των κινητήρων υπάρχει ένα ήπια υβριδικό σύνολο με τον turbo βενζινοκινήρα 1,3 L. των 140 PS ή των 160 PS και 7άρι αυτόματο κιβώτιο. Διαθέσιμη είναι και η full hybrid έκδοση με τον 1.600άρη κινητήρα των 145 PS όπου σε αυτή την περίπτωση συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Το λανσάρισμα του αναβαθμισμένου Arkana στην ελληνική αγορά συμπίπτει με τη νέα εμπορική πολιτική της Renault μέσω της οποία τα μοντέλα της προσφέρονται σε μειωμένες τιμές. Το Renault Clio με την πιο ολοκληρωμένη γκάμα κινητήρων στην κατηγορία του, διατίθεται τώρα στην τιμή των 19.970 €, με 5ετή εργοστασιακή εγγύηση, 6μηνη δωρεάν ασφάλιση και 3 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια. Διαβάστε αναλυτικά τις εντυπώσεις μας από το test drive που κάναμε στο νέο Renault Clio, πατώντας εδώ.

Το δημοφιλές B-SUV Renault Captur εκτός από τους κινητήρες βενζίνης και διπλού καυσίμου (βενζίνης – LPG), εξοπλίζεται και με όλες τις μορφές υβριδισμού: mild hybrid, full hybrid και plug-in hybrid με ιπποδύναμη έως 160 PS. Παράλληλα, όπως και το νέο Clio, είναι διαθέσιμο με χρηματοδοτικό πρόγραμμα με χαμηλό επιτόκιο 3,9% (για 60 μήνες και με 50% προκαταβολή).

Στην κορυφή της γκάμας των C-SUV της Renault στέκεται το Austral που και αυτό επωφελείται από μειώσεις τιμών σε όλη τη γκάμα της τάξης των 4.000€ (από 34.450€). Με σύγχρονα συστήματα infotainment (Open R) και με έως 32 συστήματα ασφαλείας, το Austral εξοπλίζεται μόνο με υβριδικούς κινητήρες (mild και full hybrid) με ισχύ έως και 200 PS. Η κορυφαία full hybrid έκδοση εξοπλίζεται με το σύστημα ενεργής τετραδιεύθυνσης (4Control Advanced).

Τέλος, η γκάμα της Renault ολοκληρώνεται από το νέο ηλεκτρικό Megane E-Tech. Με 220 PS και 450 km αυτονομίας, η νέα πρόταση κοστίζει από 39.950€, με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά».

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκπτώσεις που ισχύουν στη γκάμα της Renault θα βρείτε στις εκθέσεις της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα και στο www.renault.gr