Στην Geely ο σχεδιαστής της Jaguar


Ο Wayne Burgess, επί 21 χρόνια σχεδιαστής της Jaguar, ανέλαβε Επικεφαλής του τμήματος Σχεδιασμού και Αντιπρόεδρος της Geely Auto Group (Geely Auto) στις νέες εγκαταστάσεις της κινεζικής εταιρείας στη Βρετανία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 5/2/2019

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε επίσημα η Geely Auto, ο κ. Burgess θα ηγείται μιας ομάδας περίπου 100 σχεδιαστών οι οποίοι θα αναλάβουν να δημιουργούν οχήματα που να ανταποκρίνονται στα ευρωπαϊκά αυτοκινητικά ειωθότα, την κουλτούρα και την αισθητική που προτιμούν οι υποψήφιοι αγοραστές της Γηραιάς ηπείρου. Εκτός των αυτοκινήτων αυτής, θα είναι υπεύθυνος και για τα οχήματα των Lotus, Proton, LYNK & CO, καθώς και της «LEVC» («London Electric Vehicle Company»), οι οποίες ανήκουν στον Όμιλο Geely. 

Οι νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται στο Coventry, στην «καρδιά» της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Τα τελευταία περίπου 17 χρόνια, ο κ. Burgess ήταν υπεύθυνος για την τελική μορφή των Jaguar και Land Rover, όντας Διευθυντής σχεδιασμού, και είχε συνεργαστεί στενά με τον Ian Callum.

Ο κ. Burgess, ο οποίος στον ελεύθερο χρόνο του παίζει ηλεκτρική κιθάρα στο συγκρότημά του (τους «Scattering Ashes»), δήλωσε σχετικά: «Η ‘‘Geely Design’’ έχει δραστηριοποιηθεί έντονα τα τελευταία πέντε χρόνια για να εδραιώσει τη θέση της παγκοσμίως, είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στον τομέα του αυτοκινητικού σχεδιασμού».

Σημειώνουμε ότι η Geely Auto έχει ήδη κέντρα σχεδιασμού σε Κίνα (Σανγκάη), Ευρώπη (Βαρκελώνη, Γκέτεμποργκ) και ΗΠΑ (Καλιφόρνια) στα οποία εργάζονται περισσότερα από 900 άτομα.