Στην παραγωγή το Volt!


Η GM επισπεύδει τη διαδικασία μαζικής παραγωγής του πρωτότυπου Chevrolet Volt, το οποίο εκτιμά ότι θα είναι σε θέση να κατασκευάσει έως και το 2010
  • 16/5/2007

Η GM επισπεύδει τη διαδικασία μαζικής παραγωγής του πρωτότυπου Chevrolet Volt, το οποίο εκτιμά ότι θα είναι σε θέση να κατασκευάσει έως και το 2010. Το πρωτότυπο αυτό, που χρησιμοποιεί το δάπεδο «Delta» του επόμενου Astra, φιλοδοξεί να δώσει λύσεις στις μετακινήσεις με εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, η μία θα χρησιμοποιεί κινητήρα εσωτερικής καύσης για τη φόρτιση των μπαταριών που θα δίνουν ρεύμα στους ηλεκτροκινητήρες και η άλλη κυψέλες καυσίμου, ούτως ώστε το μοντέλο να είναι συμβατό σε όλες τις αγορές του κόσμου.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ SMART
Με το πρωτότυπο Endo στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 2005, η Toyota μας είχε προϊδεάσει για ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης. Το μοντέλο αυτό θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο και θα έχει ως στόχο να αποτελέσει αντίπαλο δέος του Smart Fortwo, καθώς θα είναι μικρότερο του Aygo. Το μήκος του δεν θα ξεπερνά τα 3μ., ενώ το εσωτερικό του θα είναι 3+1 θέσεων, γεγονός που σημαίνει κατάλληλο για 3 ενήλικες και 1 παιδί, η θέση του οποίου θα είναι πίσω από τον οδηγό. Οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2008.

ΚΙΒΩΤΙΟ 8 ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ
Η εξειδικευμένη εταιρεία ZF έχει έτοιμο ένα επαναστατικό κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων, το οποίο προσφέρει έως και 6% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου σε σχέση με τα ήδη βελτιστοποιημένα αυτόματα 6τάχυτα δεύτερης γενιάς. Το κιβώτιο αυτό που ακόμη βρίσκεται σε στάδιο εξέλιξης είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την ισχύ του κινητήρα μεταφέροντας όλα τα διαθέσιμα αποθέματα ροπής στους τροχούς, ενώ οι διαστάσεις του είναι κόμπακτ, ώστε να μην απαιτεί περισσότερο χώρο και να μην επιβαρύνει με επιπλέον κιλά το αυτοκίνητο.