Στο κυνήγι της Tesla η VW


"Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τους φτάσουμε και ίσως κάποια στιγμή να τους ξεπεράσουμε" δηλώνει ο CEO της VW, Ηerbert Diess, αποδεχόμενος το τεχνολογικό προβάδισμα της Tesla στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/1/2020

Η Tesla φαίνεται ότι είναι πολύ μεγαλύτερη απειλή και σαφώς ένας υπολογίσιμος αντίπαλος για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, που όπως όλα δείχνουν δυσκολεύονται για διάφορους λόγους να βρουν τον βηματισμό τους για την είσοδο στην ηλεκτροκίνηση.

Ήδη η Tesla ξεπέρασε σε αξία την VW για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα, αν και η αμερικάνικη εταιρία πουλά μόλις ένα μέρος από τα εκατομμύρια αυτοκίνητα που πουλά η VW ενώ ακόμα η Tesla δεν έχει καταφέρει να σημειώσει κερδοφορία.

Παρ' όλα αυτά προηγείται στην εξέλιξη και παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων ενώ πλέον με την εγκατάστασή της και στην Ευρώπη, και δη στο Βερολίνο, με το νέο εργοστάσιο, αναμένεται να γίνει ακόμα πιο δημοφιλής στους καταναλωτές της Γηραιάς Ηπείρου.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της VW, Herbert Diess, αναγνωρίζει το προβάδισμα της Tesla και σε δηλώσεις του είπε ότι "Είναι ένας ανοιχτός αγώνας. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι μπορούμε να κρατηθούμε κοντά στον ρυθμό της Tesla και ίσως κάποια στιγμή να τους ξεπεράσουμε".

Στις δηλώσεις του που έγιναν στο Νταβός, ο Diess υποστήριξε ότι η VW αγοράζει αυτή την στιγμή εταιρίες λογισμικού και ενισχύει το υπόβαθρο των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων. Όμως η Tesla αναμφίβολα έχει ένα τεχνολογικό προβάδισμα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και της τεχνολογίες τους που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

Την περασμένη εβδομάδα πάντως ο Diess κάλεσε τα υψηλά στελέχη της VW και τους έβαλε ως στόχο να επιταχύνουν κατά πολύ τις διαδικασίες και τις προσπάθειές τους ώστε να κάνουν την εταιρία πιο ανταγωνιστική. Πάντως το πρόβλημα της VW δεν είναι μόνο η Tesla αλλά και ο Donald Trump με τον οποίο συναντήθηκε ο Diess στο Νταβός και συζήτησαν -χωρίς να υπάρξει κάποια απόφαση- για τους φόρους με τους οποίους απειλούνται τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ.