Στρατηγική συμφωνία GM και PSA


Η GENERAL MOTORS ΚΑΙ Η PSA PEUGEOT CITROëN ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ  B-MPV ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ GM ESPAÑA ΣΤΗ ZARAGOZA.

  • 8/10/2013

Η General Motors και η PSA Peugeot Citroën ανακοίνωσαν ότι στο πλαίσιο της υφιστάμενης συμμαχίας τους, τα οχήματα  B-MPV και των δύο εταιριών θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της GM España στη Zaragoza.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Συμμαχία είναι υπεύθυνη για την εξέλιξη μιας νέας γενιάς MPV κατηγορίας Β βασισμένης σε πλατφόρμα της PSA Peugeot Citroën. Το παρόν πρόγραμμα είναι ένα από τα τρία  project που συμφωνήθηκαν και υπογράφηκαν από τους δύο εταίρους πέρσι το Δεκέμβριο.

Η ομάδα μηχανολογίας της Opel στο Russelsheim θα ηγηθεί του κοινού project, στον συγκεκριμένο τομέα. Η PSA Peugeot Citroën θα προμηθεύει τα συστήματα μετάδοσης κίνησης για όλες τις εφαρμογές. Τα πρώτα οχήματα αναμένονται στην αγορά στα τέλη του 2016.

Η Συμμαχία μεταξύ PSA και GM βασίζεται σε μία ισορροπημένη προσέγγιση. Τα οχήματα των δύο κατασκευαστών θα διαφέρουν μεταξύ τους και θα υιοθετούν τα στοιχεία ταυτότητας κάθε μάρκας.