Συμφωνία της Siemens με Stellantis και Mercedes - Το σχέδιο των 6,7 δις δολ.


Η κοινοπραξία ονομάζεται Automotive Cells Company και σχεδιάζει να κατασκευάσει τα τρία εργοστάσια μέχρι το 2030.

  • 14/10/2022

Η Siemens υπέγραψε συμφωνία με μια κοινοπραξία των Stellantis, Mercedes Benz και TotalEnergies για την προμήθεια εξοπλισμού και τεχνολογίας για εργοστάσια μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων, ανακοίνωσε την Πέμπτη η γερμανική εταιρεία μηχανικών.

Η κοινοπραξία, Automotive Cells Company, έχει ένα σχέδιο αξίας άνω των 6,79 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή των τριών εργοστασίων χωρητικότητας 40 γιγαβατώρων (GWh) το καθένα έως το 2030, για να υποστηρίξει την αυξανόμενη παραγωγή EV.

Η ψηφιακή τεχνολογία της Siemens θα επιταχύνει την εκκίνηση των εργοστασίων της ACC στο Billy-Berclau Douvrin της Γαλλίας, στο Kaiserslautern της Γερμανίας και πιθανώς στο Termoli της Ιταλίας, δήλωσε η Siemens.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Siemens θα γίνει ο προτιμώμενος προμηθευτής της ACC για τεχνολογία αυτοματισμού, ψηφιοποίησης και ηλεκτροκίνησης.

Οι όροι της συνεργασίας, η οποία αποτελεί μέρος της ανοιχτής ψηφιακής πλατφόρμας Siemens Xcelerator που κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος, δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Η πλατφόρμα που βασίζεται στο cloud, η οποία θα διαθέτει υλικό, λογισμικό και ψηφιακές υπηρεσίες, αποτελεί μέρος της φιλοδοξίας της Siemens να αναπτύξει την ψηφιακή της επιχείρηση κατά 10% ετησίως από τα 5,89 δισεκατομμύρια δολάρια που δημιουργήθηκαν το 2021.

Η Siemens θα δώσει στην ACC πρόσβαση στο ψηφιακό εταιρικό χαρτοφυλάκιο υλικού και λογισμικού, από το σχεδιασμό παραγωγής έως το σχεδιασμό προϊόντων, από τη διαχείριση του κύκλου ζωής του προϊόντος έως τα συστήματα διαχείρισης ενέργειας.

«Η ACC χρησιμοποιεί σχεδόν ολόκληρο το φάσμα του Xcelerator, από την κατασκευή εργοστασίων έως τον αυτοματισμό παραγωγής έως τις υπηρεσίες κτιρίου», δήλωσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Siemens, Cedrik Neike.

«Τα εργοστάσια μπαταριών -μαζί με τους ημιαγωγούς και τα intralogistics, είναι μεταξύ των υπερ-κύκλων στους οποίους πρέπει να γίνουν επενδύσεις ανεξάρτητα από την οικονομία», είπε το στέλεχος, που ηγείται επίσης του τμήματος Digital Industries της Siemens.

Η Siemens ανακοίνωσε επίσης συμφωνία με την εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Volta Trucks για την παροχή ηλεκτρικής υποδομής φόρτισης για πελάτες φορτηγών, για να βοηθήσει τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα.