Συνεργασία GM - Kroymans Corporation


Η General Motors ανακοίνωσε ότι αναθέτει στην Kroymans Corporation B.V. την ίδρυση και διαχείριση ενός Ευρωπαϊκού δικτύου διανομής - πωλήσεων και σέρβις - οχημάτων Cadillac και Corvette.
  • 2/7/2003
&00 Η General Motors ανακοίνωσε ότι αναθέτει στην Kroymans Corporation B.V. την ίδρυση και διαχείριση ενός Ευρωπαϊκού δικτύου διανομής - πωλήσεων και σέρβις - οχημάτων Cadillac και Corvette.
Η Kroymans Corporation έχει την έδρα της στο Hilversum της Ολλανδίας, και είναι διανομέας διαφόρων πολυτελών μαρκών, όπως Aston-Martin, Ferrari, Jaguar και Saab, στην Ευρώπη.
Η πολυετής σύμβαση, η οποία υπογράφηκε πρόσφατα από το Γενικό Διευθυντή της Cadillac, Mark R. LaNeve, τον CEO της Kroymans Corporation, Ton van Soest, και τον John Costin, Πρόεδρο της GM Overseas Distribution Corporation, παρέχει στην Kroymans αποκλειστικά δικαιώματα για τη διανομή οχημάτων Cadillac και Corvette στην Ευρώπη, ξεκινώντας από την 1η Οκτωβρίου, 2003. Η σύμβαση της GM με τους σημερινούς διανομείς Cadillac και Corvette σε όλη την Ευρώπη λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου, 2003.
Η Kroymans Corporation θα ξεκινήσει άμεσα τη δημιουργία διακεκριμένων δικτύων πωλήσεων και σέρβις με έναρξη λειτουργίας από την 1η Οκτωβρίου, 2003. Κέντρα εμπειρίας Cadillac για πωλήσεις και σέρβις θα ιδρυθούν σε σημαντικές αγορές, ενώ στις μικρότερες αγορές θα υπάρχουν παραδοσιακές μονάδες διανομέων.
Η Kroymans Corporation σκοπεύει να δημιουργήσει 25 κέντρα εμπειρίας Cadillac (Cadillac Experience Centers). Αυτά θα λειτουργούν αφενός σαν εκθετήρια όλης της σειράς μοντέλων Cadillac και Corvette και αφετέρου σαν κέντρα πωλήσεων & σέρβις, ενώ παράλληλα θα συντονίζουν τις δραστηριότητες των μονάδων διανομέων στις μικρότερες περιφερειακές αγορές.
Η νέα εταιρία σκοπεύει να επενδύσει σε Κέντρα Εμπειρίας Cadillac στις Κάτω Χώρες και τη Γερμανία και πιθανόν στην Ελβετία και την Αυστρία. Η Kroymans Corporation έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με άλλους συνεργάτες από το χώρο του αυτοκινήτου για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρων και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Η Kroymans Corporation, σε συνεργασία με τη GM, θα καταρτίσει επίσης προδιαγραφές διανομέων με βάση τις οποίες θα αξιολογήσει τους υποψήφιους διανομείς. Οι σημερινοί διανομείς της GM θα έχουν την ευκαιρία να διασφαλίσουν το franchise των μαρκών Cadillac και Corvette εφόσον πληρούν τις συμβατικές προδιαγραφές και συμφωνούν στην τήρηση των λοιπών υποχρεώσεών τους.
Η Cadillac λανσάρει τέσσερα νέα αυτοκίνητα στην Ευρωπαϊκή αγορά, μεταξύ των οποίων τα μοντέλα: Cadillac CTS sedan (που ήδη διατίθεται στην Ευρώπη), SRX crossover, XLR roadster, και ένα κορυφαίο φουτουριστικό sedan. Η επόμενη γενιά της Escalade θα πωλείται επίσης στην Ευρώπη.
Η Corvette, η οποία γιορτάζει φέτος την 50ή της επέτειο, γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη επιτυχία στην Ευρώπη και πρόκειται να λανσάρει το μοντέλο νέας γενιάς μέσα στο 2004.