Τα αγαπημένα βανάκια των "χίπις"


Χρώμα και άρωμα από... Γούντστοκ και Μάταλα στο κάμπινγκ συλλεκτικών «χίπικων» βαν της Volkswagen, σε Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και Χαλκιδική.

  • 17/7/2016

Το θρυλικό VW Camper, που επί δεκαετίες ταυτίστηκε με την ελευθερία της μετακίνησης στη φύση και έγινε σύμβολο των «παιδιών των λουλουδιών» στη δεκαετία του ’60, μπορεί να έχει πια «συνταξιοδοτηθεί», αλλά εξακολουθεί να έχει φανατικούς φίλους, που το χρησιμοποιούν για τις οικογενειακές εξορμήσεις τους στη φύση.

«Δεν είμαι ένα αργό αυτοκίνητο, είμαι ένα... γρήγορο σπίτι» γράφει σε ένα ευρηματικό μήνυμα στο πίσω μέρος του συλλεκτικού βαν του ο Δημήτρης Θεοδοσιάδης από τη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος χρησιμοποιεί το εμβληματικό βανάκι ως δεύτερο σπίτι του, μέσο απόδρασης της οικογένειάς του από την πόλη και επαφής με τη φύση στα κάμπινγκ της Ελλάδας, και όχι μόνο.

Πέντε χρόνια πριν, μαζί με τον φίλο του Θανάση Ματθαίου αναζήτησαν και βρήκαν δεκάδες άλλους που μοιράζονται την ίδια αγάπη, δημιουργώντας μια παρέα, το Ελληνικό VW Van Club.

Η παρέα μεγάλωσε γρήγορα και διεθνοποιήθηκε με την προσθήκη φίλων του ίδιου αυτοκινήτου σε όλα τα Βαλκάνια.

 

Οι συναντήσεις

Η ετήσια βαλκανική συνάντηση του VW Van είναι πλέον θεσμός και αυτές τις ημέρες γίνεται για 6η φορά, και 2η στην Ελλάδα, απ’ όπου ξεκίνησε το 2011. Η πρώτη συνάντηση έγινε στην Πιερία, για να ακολουθήσουν οι συναντήσεις το 2012 στη Βουλγαρία, το 2013 στην Τουρκία, το 2014 στη Ρουμανία και πέρυσι στη Σερβία.

Στα Λουτρά του Λαγκαδά, 20 χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, έδωσαν το «παρών» το τελευταίο τριήμερο 138 οχήματα και 380 άτομα συνολικά, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και από Τουρκία, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κόσοβο και Γερμανία.

Μοιράστηκαν εμπειρίες και γνώσεις, αντάλλαξαν απόψεις, περιηγήθηκαν σε αξιοθέατα, διασκέδασαν και έπαιξαν, ενώ διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης με ένα ξεχωριστό ρετρό «καραβάνι» που εντυπωσίασε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

Διαβάστε περισσότερα στο ΕΘΝΟΣ.gr.