Τα Golf GTI Aurora και Golf Estate R FighteR θα κλέψουν την παράσταση στο Worthersee


Τα εντυπωσιακά οχήματα θα είναι ο κανόνας στην 38η συνάντηση GTI αλλά και πάλι κάποια θα ξεχωρίσουν περισσότερο από τα υπόλοιπα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/5/2019

Εδώ και 38 χρόνια στο Worthersee της Αυστρίας διοργανώνεται η συγκέντρωση GTI που διοργανώνεται από τον όμιλο Volkswagen και στην οποία, όπως λέει το όνομά της, παρουσιάζονται hot hatches και όχι μόνο τόσο από τη VW όσο και από τις άλλες μάρκες του ομίλου, με βασική τη Skoda.

Μεταξύ των εκθεμάτων που παρουσιάζονται είναι και δημιουργίες μαθητευομένων, που συνήθως κλέβουν τα βλέμματα και το ενδιαφέρον τόσο με την εμφάνισή τους όσο και με τα πολλά PS -πολλά περισσότερα από τις στάνταρ εκδόσεις- που αποδίδουν οι κινητήρες τους.

Φέτος την παράσταση αναμένεται να κλέψουν τα Golf GTI Aurora και Golf Estate R FighteR που έχουν σχεδιάσει και εξελίξει μαθητευόμενοι από τα εργοστάσια της μάρκας στο Wolfsburg και το Zwickau αντίστοιχα.

Το διθέσιο Aurora έχει εξελιχθεί με τη βοήθεια ψηφιακής τεχνολογίας και χαρακτηρίζεται από τις επιπλέον οθόνες στο εσωτερικό του, στις οποίες προβάλλονται στοιχεία και δεδομένα για το αυτοκίνητο γενικά και τον κινητήρα ειδικά. Τα δεδομένα αυτά μπορεί να τα παρακολουθεί σε ένα tablet και ο συνοδηγός, ενώ από το ίδιο tablet ελέγχει και το ειδικά σχεδιασμένο ηχοσύστημα των 3.500 Watt.

Το Golf GTI Aurora κινείται από έναν κινητήρα βενζίνης 2.000 cc με 380 PS, ενώ ακόμα πιο ισχυρός -400 PS- είναι ο αντίστοιχος κινητήρας του Golf Estate R FighteR που κινεί όλους τους τροχούς. Χαρακτηριστικό του είναι το μεγάλο του πλάτος, μιας και χάρη στα τονισμένα φτερά και τις υπόλοιπες μετατροπές είναι συνολικά 60 χιλιοστά πιο φαρδύ. Επιπλέον διαθέτει ένα σύστημα φωτισμού στην οροφή αλλά και στη μάσκα, καθώς και μια κάμερα 360 μοιρών στην οροφή.