Τα Isuzu Concept X διαφέρουν και το δείχνουν (video)


Αν και η ιαπωνική εταιρία συνηθίζει να συνεργάζεται με την Arctic Trucks σχετικά με ειδικές κατασκευές, αυτή την φορά προτίμησε να τις σχεδιάσει και να τις εξελίξει εσωτερικά με την Team D-Max.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 22/8/2018

Το ένα πρωτότυπο ονομάζεται Concept X D-Max και όπως γίνεται αντιληπτό βασίζεται στο γνωστό pick-up έχοντας αυξημένη απόσταση από το έδαφος που φτάνει τα 370 mm. Επίσης υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία άρθρωσης της ανεξάρτητης μπροστινής ανάρτησης ενώ πίσω υπάρχουν πολλαπλοί σύνδεσμοι και ειδικά αμορτισέρ σε όλους τους τροχούς.

Οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής (49,7 και 38,5 μοίρες αντίστοιχα) είναι πραγματικά απίστευτες. Το σύστημα πέδησης έχει δίσκους 390 mm και 355 mm μπροστά και πίσω αντίστοιχα με εξαπίστονες και τετραπίστονες σιαγόνες. Την κίνηση αναλαμβάνει ένας τρίλιτρος τετρακύλινδρος turbo-diesel που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων.

Τώρα, το MU-X βασίζεται σε ένα αυτοφερόμενο πλαίσιο που έχει και ένα κλασικό SUV. Έχει ότι και το πρωτότυπο D-Max με την διαφορά πως η γωνία διαφυγής είναι στις 37,3 μοίρες και το διαφορετικό εσωτερικό. Προς το παρόν η Isuzu δεν έχει ανακοίνωσε οτιδήποτε για την παραγωγή κάποιων ειδικών εκδόσεων και προφανώς οποιαδήποτε απόφαση θα σφυγμομετρηθεί από την απήχηση των εν λόγω concept.