Τα πλάνα του ομίλου Volkswagen για την ηλεκτροκίνηση γίνονται ακόμα πιο φιλόδοξα


Ο όμιλος της Volkswagen αναπροσαρμόζει προς τα πάνω το πρόγραμμα και τους στόχους του σε ότι αφορά την ηλεκτροκίνηση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/3/2019

Το ότι ο όμιλος Volkswagen ποντάρει πολύ στην ηλεκτροκίνηση δεν είναι μυστικό, ενώ μέχρι πρότινος ο προγραμματισμός προέβλεπε την παρουσίαση 50 ηλεκτρικών μοντέλων μέχρι το 2028. Τώρα τα πλάνα έχουν γίνει ακόμα πιο φιλόδοξα, μιας και στο ετήσιο συνέδριο του ομίλου παρουσιάστηκε μια ανανεωμένη εκδοχή των σχεδίων.

Η οποία περιλαμβάνει μέσα στην επόμενη δεκαετία 70 συνολικά καινούργια μοντέλα που θα βασίζονται στα μεταβλητά πλαίσια που έχουν εξελιχθεί από τον όμιλο ειδικά για την ηλεκτροκίνηση. Ταυτόχρονα αναπροσαρμόστηκε και ο στόχος της παραγωγής, ο οποίος ανέβηκε από τα 15 εκατομμύρια μονάδες στα 22, νούμερο αν μη τι άλλο εντυπωσιακό.

Επίσης ανακοινώθηκε πως το ύψος της επένδυσης έως το 2023 θα φτάσει τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η πρόβλεψη θέλει το 2030 το 40% της συνολικής γκάμας του ομίλου Volkswagen να αποτελείται από ηλεκτρικά μοντέλα.

Για όλα αυτά το ηλεκτρικά αυτοκίνητα ο γερμανικός όμιλος θα προμηθεύεται μπαταρίες από τις LG Chem, SKI, CATL και Samsung, ενώ ταυτόχρονα εξετάζει τη συμμετοχή σε μονάδες κατασκευής μπαταριών στην Ευρώπη.

Επίσης θεωρεί πως οι solid state μπαταρίες έχουν σημαντικό δυναμικό και συνεργάζεται στον τομέα αυτό με την QuantumScape. Ένας ακόμα στόχος του ομίλου είναι ένα μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών CO2, από την παραγωγή αυτοκινήτων μέχρι και τη διακίνησή τους.