Τα σχέδια της Mitsubishi για το Attrage


Διεθνή καριέρα για το 4-θυρο sedan.

  • 15/7/2014

Ένα χρόνο μετά την αρχική του παρουσίαση στην αγορά της Ταϋλάνδης, η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) συνεχίζει τώρα με παγκόσμια σχέδια για το Attrage, το 4-θυρο sedan που προέρχεται από το Mirage/Space Star*.

Από την έναρξη παραγωγής τον Ιούλιο του 2013 μέχρι το Μάιο του 2014, έχουν κατασκευαστεί πάνω από 50.000 Attrage στο νέο εργοστάσιο της Mitsubishi Motors στο Laem Chabang Industrial Estate, Chonburi – το τρίτο της MMC σ’ αυτή τη χώρα – επιπλέον των 230.000+ Mirage/Space Star που έχουν κατασκευαστεί από το Μάρτιο του 2012 ξεκινώντας η παραγωγή.

Έχοντας φιλοδοξίες παγκόσμιου αυτοκινήτου, το Attrage ξεκίνησε τη διεθνή του καριέρα μετά από μερικούς μήνες με τις εξαγωγές να περιορίζονται στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN)**, της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής, της Ωκεανίας και συνολικό όγκο παραγωγής πάνω από 22.600 μονάδες μέχρι σήμερα.

Από την MMAL (Αυστραλία) στη MME (Ευρώπη)

Τελευταία εξέλιξη, η παρουσίαση στην Αυστραλία πριν από μερικές ημέρες σαν “Mirage sedan”,  στα χνάρια του πολύ επιτυχημένου Mirage hatchback – ηγέτης στην Αυστραλιανή κατηγορία “Micro Car” με μερίδιο αγοράς 50%.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής Μάρκετινγκ της Mitsubishi Motors Australia, Tony Principe δήλωσε: «Το νέο Mirage sedan αποτελεί μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση για όσους αναζητούν ένα καλά εξοπλισμένο, οικονομικό και ευρύχωρο μικρό sedan. Συνδυάζει την προσιτή τιμή, το στυλ και την ασφάλεια με το χαμηλό λειτουργικό κόστος, που το κάνει ιδανική επιλογή για πελάτες οι οποίοι λόγω downsizing αναζητούν ένα μικρότερο, πιο αποδοτικό αυτοκίνητο χωρίς συμβιβασμούς σε εξοπλισμό και χώρους».

Η επιτυχημένη ιστορία εξαγωγών συνεχίζεται και στον τομέα επαγγελματικών οχημάτων της Mitsubishi Motors Europe (MME) όπου το Attrage πωλείται στο Ισραήλ από φέτος τον Ιανουάριο - οι 1.720 μονάδες του έρχονται να προστεθούν στα 2.493 Space Stars που πουλήθηκαν εκεί τους πρώτους 6 μήνες της χρονιάς – έτσι αυτή η αγορά αναδείχτηκε στην τρίτη μεγαλύτερη της MME μετά τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο το ίδιο διάστημα.

Υπό σκέψη είναι και άλλες επίλεκτες Ευρωπαϊκές αγορές, χωρίς να έχει ληφθεί ακόμα μία οριστική απόφαση.

Global Small + (Παγκόσμιο Μικρό +)

Βασισμένο στην προηγμένη αρχιτεκτονική του Mirage/Space Star, το κατά 53,5 cm μακρύτερο Attrage απολαμβάνει εκ των πραγμάτων τα ίδια πλεονεκτήματα αεροδυναμικής (Cd: 0.29) και μείωσης βάρους (από 885 kg ή μόνο 40 kg βαρύτερο από το Mirage/Space Star), τα οποία μεταφράζονται σε ανταγωνιστική οικονομία καυσίμου και εκπομπές ρύπων.

Άλλα πλεονεκτήματα του Global Small περιλαμβάνουν μικρό κύκλο στροφής (4.80 m), άριστη ορατότητα εμπρός, πλούσιους χώρους (με μακρύτερο μεταξόνιο κατά 10 cm, στα 2.555 mm), ένα ολοκληρωμένο πακέτο συστημάτων ενεργητικής & παθητικής ασφάλειας και χώρο αποσκευών 450 L.

* "Space Star" στην Ευρώπη, με εξαίρεση τη Βρετανική αγορά όπου το αυτοκίνητο φέρει το όνομα "Mirage".

** Μπρουνέι, Καμπότζη, Ινδονησία, Λάος, Μαλαισία, Μιανμάρ, Φιλιππίνες, Σιγκαπούρη, Ταϋλάνδη και Βιετνάμ.