Teaser για το ανανεωμένο, υβριδικό Mitsubishi Colt - "Γονίδια" από το Renault Clio!


Η Mitsubishi επαναφέρει το Colt ως υβριδικό μοντέλο για την ευρωπαϊκή γκάμα της.

  • 6/4/2022

Η επωνυμία 'Colt' έλειπε για αρκετά χρόνια από την γκάμα της Mitsubishi, όμως ετοιμάζεται να επιστρέψει στις αντιπροσωπείες της εταιρείας στην Ευρώπη, αρχής γενομένης από το 2023.

Η επιστροφή συμπίπτει με τα 60 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου Colt, του λεγόμενου Colt 600, πίσω στο μακρινό 1962.

Λίγα έχουν γίνει γνωστά για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Colt, με τη Mitsubishi να αποκαλύπτει μόνο πως θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B. Αυτό σημαίνει ότι θα μοιράζεται μηχανικά μέρη με το Renault Clio και το Nissan Micra. 

Θα διαθέτει υβριδικό κινητήριο σύνολο, πιθανότατα το ίδιο με το Clio E-Tech Hybrid, δηλαδή έναν βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων που μαζί με έναν ηλεκτροκινητήρα θα αποδίδει 140 ίππους, που θα μεταφέρει τη δύναμη στους τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου, αυτόματου κιβώτιου ταχυτήτων.

Επί της ουσίας, το Colt θα είναι το Clio της Mitsubishi, με τους Ιάπωνες να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τη συνεργασία με τη Renault, ώστε να επεκτείνουν τις επιλογές που προσφέρουν στην ευρωπαϊκή αγορά, μαζί με το ASX. 

Με αμάξωμα που δείχνει coupe

Το ολοκαίνουργιο Colt φαίνεται να έχει «κρυμμένες» λαβές των πίσω θυρών τοποθετημένες κοντά στην πίσω κολόνα. Το σήμα «Hybrid EV» στην μπροστινή πόρτα αποκαλύπτει ότι σχεδιάζεται ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης για το hatchback αυτό. Είναι πιθανώς το ίδιο σύστημα μετάδοσης κίνησης που χρησιμοποιείται από το Clio E-Tech Hybrid όπου ένας ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας 1,6 λίτρων λειτουργεί με έναν ηλεκτροκινητήρα για να αποδίδει συνδυαστικά 140 ίππους. Αναμένεται να κυκλοφορήσει με ένα εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με επιτάχυνση από 0 στα 100 km/h σε 9,9 δευτερόλεπτα.

Ουσιαστικά, το Colt θα είναι για τη Mitsubishi ό,τι το Clio για τη Renault. Είναι η ίδια ιστορία με τη σχέση μεταξύ του πρόσφατα teasαρισμένου ASX και του Captur. Και τα δύο μοντέλα της Mitsubishi για την Ευρώπη δεν θα κυκλοφορούν μόνο σε πλατφόρμες Renault αλλά θα κατασκευαστούν επίσης από αυτήν. Το μικρό crossover θα κυκλοφορήσει πρώτο στις αρχές του επόμενου έτους, με το Colt να έρχεται το φθινόπωρο του 2023.

Εφόσον αναφέραμε νωρίτερα το Micra, ο αντικαταστάτης του έχει ήδη ανακοινωθεί ως αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η Renault θα κατασκευάσει επίσης αυτό το αυτοκίνητο, πιθανώς ως η έκδοση της Nissan του Renault 5. Το τελευταίο θα γίνει και ένα πιο «άγριο» μοντέλο της Alpine, οπότε αρκεί να πούμε ότι η συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi έχει πολλά στο πιάτο της τώρα.