Teaser και για το ηλεκτρικό Seat Mii


Οσονούπω η ισπανική εταιρία θα παρουσιάσει το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής στην ιστορία της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/6/2019

Στο τίτλο λέμε «και» επειδή το teaser ακολουθεί μερικές μέρες μετά την παρουσίαση της αντίστοιχης έκδοσης του Skoda Citigo. Όπως είναι λογικό και το Mii Electric θα μοιράζεται το ίδιο σύστημα πρόωσης με το Skoda και φυσικά με την πιο πρόσφατη εκδοχή του e-Up!. Το Mii Electric θα παρουσιαστεί στο Όσλο, την άτυπη πρωτεύουσα της ηλεκτροκίνησης όπου πρόσφατα είχαμε οδηγήσει την Mercedes EQC.

To πρώτο EV της Seat θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του “Seat on Tour” και θα είναι διαθέσιμο στην αγορά προς τα τέλη του 2019. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο επίσημο στοιχείο αλλά πιθανότατα θα υπάρχει η γνωστή διάταξη με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει 83 PS και 210 Nm με μια μπαταρία 36,8 kWh να προσφέρει αυτονομία 265 km σε κύκλο WLTP.

Του χρόνου η Seat θα παρουσιάσει το δεύτερο της ηλεκτρικό που θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB και στο VW ID3.

"Η προσβασιμότητα είναι μία από τις πιο σημαντικές αξίες της Seat και η πρωτοβουλία Seat on Tour ενισχύει την προσφορά μας φέρνοντας τις καινοτομίες μας κοντά σε μερικές από τις χώρες-κλειδιά της μάρκας", δήλωσε ο Πρόεδρος Luca de Meo. "Ως παγκόσμια αναφορά στην ηλεκτροκίνηση, έχει νόημα να κάνουμε την παγκόσμια πρεμιέρα του Mii Electric στη Νορβηγία και να παρουσιάσουμε την τελευταία τεχνολογία της Seat με δύο προϊόντα που θα ταρακουνήσουν την αγορά το 2020: το Seat el-Born και το Cupra Formentor. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή και το Όσλο είναι το σωστό μέρος".