Τέλος οι κινητήρες βενζίνης και diesel από την Jaguar


Στροφή στην ηλεκτροκίνηση πραγματοποιεί η Jaguar καταργώντας τα μοντέλα με κινητές βενζίνης και diesel από την γκάμα της.

  • 15/2/2021

Αμιγώς ηλεκτροκίνητες θα είναι οι προτάσεις της Jaguar από το 2025, με τη βρετανική φίρμα να βάζει πρόωρο τέλος στην πορεία των μοντέλων που χρησιμοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Διαφορετική θα είναι η πορεία της Land Rover, η οποία το ίδιο χρονικό διάστημα θα εξελίξει έξι αμιγώς ηλεκτροκίνητες προτάσεις, χωρίς παρόλα αυτά να εγκαταλείψει την αξιόπιστη λύση των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Τα μοντέλα της Jaguar θα βασιστούν σε μια ξεχωριστή πλατφόρμα, η οποία έχει εξελιχθεί αποκλειστικά για τις ανάγκες των ηλεκτροκίνητων προτάσεών της.

Η αλλαγή πλεύσης της Jaguar δεν θα έχει άμεσες επιπτώσεις στη γραμμή παραγωγής των σημερινών μοντέλων της, ενώ δεν έχει συζητηθεί για την ώρα και το ενδεχόμενο της κατάργησης κάποιας μονάδας παραγωγής.

Μέχρι και το τέλος της δεκαετίας, η Jaguar ευελπιστεί ότι το 100% των πωλήσεών της θα αποτελείται από ηλεκτροκίνητα μοντέλα, με το αντίστοιχο μείγμα πωλήσεων μηδενικών ρύπων οχημάτων της Land Rover να ανέρχεται στο 60%.

Ένας από τους στόχους της Land Rover είναι η κατάργηση των εκδόσεων diesel έως και το 2026 και η ανάπτυξη της τεχνολογίας του υδρογόνου που θα τις επιτρέψει να περιορίσει και μάλιστα θεαματικά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.