Τεχνολογία VR της Bosch για τη Ford Mustang Mach-E (Video)


ΠΩΣ ΘΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΗΣ FORD ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ ΤΥΧΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ MUSTANG MACH-E; Η BOSCH ΕΧΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 18/2/2020

H Ford Mustang Mach-E δημιούργησε μεγάλη αίσθηση στους φίλους της Ford αλλά και της Mustang. Όμως, δημιούργησε και την ανάγκη για εκπαίδευση των μηχανικών που θα κληθούν να διαχειριστούν τις όποιες ανάγκες συντήρησης και επιδιόρθωσης παρουσιαστούν στο καινούργιο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της «Μπλε Οβάλ».

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η εκμάθηση των μηχανικών που έχει κάθε επίσημος αντιπρόσωπος της Ford δεν είναι τόσο απλή διαδικασία όπως ισχύει στα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Για τον λόγο αυτό, η εταιρεία συνεργάζεται με την Bosch, η οποία έχει αναπτύξει ένα σύστημα εικονικής πραγματικότητας για την εκπαίδευσή τους. Μέσω αυτού, μαθαίνουν πώς να αναγνωρίζουν το πρόβλημα και από πού προέρχεται και στη συνέχεια να αναλαμβάνουν να το διορθώσουν.

Μάλιστα, η Bosch έχει εξελίξει το σύστημα ώστε, οι μηχανικοί της Ford να μπορούν να το χρησιμοποιούν και σε πραγματικές συνθήκες, δηλαδή όταν θα απαιτηθεί έμπρακτα να αναγνωρίσουν και να επιδιορθώσουν μια ενδεχόμενη βλάβη στη Mustang Mach-E.

Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε πώς χρησιμοποιείται το πρόγραμμα εικονικής πραγματικότητας της Bosch κατά τη διαδικασία εκπαίδευσης μηχανικών.