Θα είναι ηλεκτρικό το επόμενο Renault Clio RS;


Υπό την πίεση για χαμηλότερες εκπομπές ρύπων αρκετοί κατασκευαστές προσανατολίζονται στον εξηλεκτρισμό των «pocket-rockets».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/10/2019

H μία λύση είναι ο εξηλεκτρισμός που ωστόσο προϋποθέτει και πάλι μεγάλο κόστος και δεν μειώνει δραστικά τις εκπομπές. Η άλλη και πιο αποτελεσματική σχετικά με τους ρύπους είναι οι γρήγορες εκδόσεις των supermini να αντικατασταθούν από τις ηλεκτρικές τους εκδόσεις.

Ενδεικτικά να υπενθυμίσουμε τις φήμες με την Peugeot που όχι μόνο μελετά ένα top ηλεκτρικό 208, αλλά προβληματίζεται και με την διατήρηση των λογότυπων GTi. Στο ίδιο πνεύμα φαίνεται να συντάσσεται και η Renault αφήνοντας υπόνοιες πως το επόμενο Clio RS θα είναι ηλεκτρικό!

«Σήμερα ένα Clio RS θα χρειαζόταν πολύπλοκη τεχνολογία για να φτάσει σε χαμηλότερα επίπεδα CO2. Και διατηρώντας τις υψηλές επιδόσεις που είναι απαραίτητες για ένα τέτοιο μοντέλο, το κόστος θα ήταν τόσο υψηλό που οι πελάτες δεν θα μπορούσαν να αντέξουν», δήλωσε ο Ali Kasai, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του προϊόντικού σχεδιασμού Renault.

Βλέπετε ίσως είναι πιο συμφέρον για μία εταιρία να αντικαταστήσει ένα μια μικρή «βολίδα» με υψηλό CO2 με μία άλλη ηλεκτρική μηδενικών ρύπων. Φυσικά υπάρχουν πρακτικά ζητήματα, όπως η αυτονομία ή η οδηγική απόλαυση, αλλά όλα δείχνουν πως το επόμενο γρήγορο μικρό της Renault θα μπορούσε να είναι ένα τύπου Zoe RS. «Επίσης, κοιτάζοντας τον ανταγωνισμό, δεν βλέπουμε να υπάρχουν και πολλοί», είπε μεταξύ άλλων ο Kasai στο βρετανικό Auto Express.