Θεσσαλονίκη: «Βροχή» τα πρόστιμα για παράνομη στάθμευση, πάνω από 16.500 κλήσεις σε 20 ημέρες


Η έναρξη των εργασιών του FlyOver έχει θέσει σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, με στόχο να μειωθεί η παράνομη στάθμευση στους δρόμους.

  • 8/12/2023

Στο «κόκκινο» δουλεύουν τις τελευταίες εβδομάδες οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης αφού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσιάζει το makthes.grέχουν ξεχυθεί στους δρόμους της πόλης και βεβαιώνουν χιλιάδες παραβάσεις, εστιάζοντας κυρίως στην παράνομη στάθμευση των οχημάτων.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, από τις 10 Νοεμβρίου έως και τις 28 Νοεμβρίου, δηλαδή τις 20 πρώτες ημέρες εργασιών για το FlyOver στην περιφερειακή οδό, οι ένστολοι της τροχαίας βεβαίωσαν 7.520 παραβάσεις για παράνομη στάθμευση στους κεντρικούς δρόμους. Την ίδια στιγμή ισχυρή παρουσία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έχει και η Δημοτική Αστυνομία η οποία από τις 10 έως και τις 29 Νοεμβρίου έκοψε συνολικά 9.092 κλήσεις για παράνομη στάθμευση.

Συγκριτικά με τον μήνα Οκτώβριο ο απολογισμός της Δημοτικής Αστυνομίας βρίσκεται στα ίδια επίπεδα. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για την τροχαία αφού στις 31 ημέρες του Οκτωβρίου άφησε 8.982 ροζ χαρτάκια σε οχήματα που ήταν παρανόμως σταθμευμένα. Αυτό σημαίνει ότι ο τελικός απολογισμός του Νοεμβρίου θα είναι υψηλότερος ενώ ακόμα μεγαλύτερη είναι η διαφορά σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2022 όπου βεβαιώθηκαν μόλις 4.237 παραβάσεις.

Όπως έγινε γνωστό 105 αστυνομικοί έχουν αποσπαστεί το τελευταίο διάστημα στη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης για να ενισχυθεί το έργο της και να γίνονται καθημερινά σαρωτικοί έλεγχοι. «Μεγάλη βαρύτητα έχει δοθεί στην αποτροπής της παράνομης στάθμευσης σε Εγνατία, Λ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, Τσιμισκή και Λ. Νίκης που απορροφούν το σύνολο των οχημάτων στο κέντρο της πόλης», τονίζει ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκη (ΕΑΥΘ), κ. Χρήστος Συμεωνίδης.

Όπως έχει ανακοινώσει η τροχαία, με την έναρξη κατασκευής του FlyΟver εφαρμόζεται Ειδικό Σχέδιο Εντατικής Τροχονομικής Αστυνόμευσης σε τρεις μεγάλους άξονες που διασχίζουν σχεδόν όλη την πόλη.

Σύμφωνα με το σχέδιο, κάθε παράνομα σταθμευμένο όχημα απομακρύνεται προκειμένου ολόκληρο το οδόστρωμα να αξιοποιείται για την κυκλοφορία των οχημάτων και να μην υπάρχει συμφόρηση. Το σχέδιο αυτό, εκτός από τις παραπάνω οδούς, περιλαμβάνει και τις Μοναστηρίου, Παλαιού Σταθμού, 26ης Οκτωβρίου, Ν. Κουντουριώτη, 30ής Οκτωβρίου, Γ. Παπανδρέου, Αδριανουπόλεως, Ε. Βενιζέλου, Εθν. Αντίστασης, Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, Β. Όλγας, Β. Γεωργίου, Μ. Ανδρόνικου και Πολυτεχνείου.

Πηγή: makthes.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αθήνα: Παίρνουν μπλοκάκι οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. και κόβουν κλήσεις στους οδηγούς

Απίστευτη απάτη: Έβαζε ψεύτικες κλήσεις για να εισπράξει τα πρόστιμα με QR Code

Blade Runners: Οι ακτιβιστές που «ξηλώνουν» κάμερες από τους δρόμους