Θεσσαλονίκη: Κανονικά και με το νόμο η είσοδος των ταξί στις λεωφορειολωρίδες


Η απόφαση του υπουργείου Μεταφορών έρχεται να διευκολύνει τη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους δρόμους της πόλης από τις κατασκευαστικές εργασίες του μετρό.

  • 22/1/2024

Πράσινο φως έδωσε το υπουργείο Μεταφορών για την είσοδο των ταξί της Θεσσαλονίκης στις λεωφορειολωρίδες, τουλάχιστον έως και την 31η Δεκεμβρίου 2024, όπως αναφέρει και το σχετικό ΦΕΚ. Η απόφαση πάρθηκε προκειμένου να διευκολυνθεί η δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους δρόμους της πόλης από τις κατασκευαστικές εργασίες του μετρό.

Πιο αναλυτικά το ΦΕΚ, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ, αναφέρει: «Επιτρέπεται κατά το χρονικό διάστημα των έργων κατασκευής του ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης και έως την 31η Δεκεμβρίου 2024 η κυκλοφορία, καθημερινά και καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, των Επιβατηγών Δημοσίας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) οχημάτων που εκτελούν διαδρομή με επιβάτη στις ειδικές λωρίδες αποκλειστικής διέλευσης λεωφορείων που έχουν καθοριστεί για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην πόλη αυτή. Η στάση εντός αυτών για τον σκοπό της επιβίβασης και της αποβίβασης επιβατών θα εκτελείται στις ειδικές, καθορισμένες με τις οικείες αποφάσεις καθορισμού των ειδικών λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας ΜΜΜ, εσοχές επιβίβασης- αποβίβασης Ε.Δ.Χ. οχημάτων».

Θυμίζουμε ότι κανονικά η είσοδος και η στάση των ΙΧ και των ταξί στις λεωφορειολωρίδες απαγορεύεται. Το πρόστιμο είναι 200€ ενώ σε περίπτωση που υπάρχει στάθμευση του οχήματος αφαιρούνται οι πινακίδες και το όχημα απομακρύνεται με γερανό.

Το ωράριο της απαγόρευσης εισόδου στις λεωφορειολωρίδες ισχύει από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 06:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο από τις 06:00 έως τις 16:00. Την ίδια στιγμή το ωράριο στις λεωφορειολωρίδες αντίθετης ροής είναι 24ωρο.

Η κίνηση και η στάση (όχι η στάθμευση) στις λεωφορειολωρίδες παράλληλης ροής επιτρέπεται σε:

  • Δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία και τρόλεϊ)
  • Ιδωτικά μέσα μαζικής μεταφοράς (τουριστικά λεωφορεία, σχολικά, κ.α.)
  • Δίκυκλα
  • Οχήματα άμεσης ανάγκης (περιπολικά, πυροσβεστικά, ασθενοφόρα, κ.α.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε λειτουργία οι κάμερες στις λεωφορειολωρίδες - Πού έχουν τοποθετηθεί

Υποχρεωτικό το POS στα ταξί - Τσουχτερό το πρόστιμο σε όσους δεν δέχονται πληρωμή με κάρτα

Ταξί: Εξώδικο στο υπουργείο Μεταφορών για το κόμιστρο από και προς το «Ελ. Βενιζέλος»