Τι ετοιμάζουν οι Porsche και Boeing;


Οι δύο εταιρίες σε συνεργασία με την Aurora Flight Sciences εξελίσσουν ένα πρωτότυπο πλήρως ηλεκτρικό ιπτάμενο αυτοκίνητο!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/10/2019

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης και των drones τα πάντα μπορούν να συμβούν. Γιατί όχι και το πέρασμα στο επόμενο βήμα της κινητικότητας, όπως είναι για παράδειγμα το ιπτάμενο αυτοκίνητο που ως ιδέα αιωρείται εδώ και πολλά χρόνια.

Και όταν η Boeing αποφασίζει να ενώσει τις δυνάμεις της με την Porsche τότε αν μη τι άλλο έχουμε να κάνουμε με μια σοβαρή κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση. Στόχος είναι η δημιουργία ιπτάμενων ταξί που θα μπορούν να μεταφέρουν γρήγορα τους επιβάτες τόσο από τις εναέριες οδούς όσο και από τις επίγειες.

"Η Porsche θέλει να ενισχύσει την θέση της ως κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων και να αποτελέσει την κορυφαία μάρκα στην premium κινητικότητα. Μακροπρόθεσμα, αυτό θα σήμαινε την είσοδο της μάρκας στην τρίτη διάσταση του ταξιδιού", δήλωσε ο επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Porsche, Detlev von Platen.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Boeing και η Porsche θα αναλύσουν το δυναμικό της αγοράς για τα οχήματα υψηλής τεχνολογίας και την πιθανή χρήση τους σε ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες πόλεις.

Οι εκτιμήσεις είναι πως από το 2025 και μετά θα υπάρξει ζήτηση και ανάπτυξη για αεροταξί με δυνατότητα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης, φιλοξενίας από δύο έως τέσσερις επιβάτες και πτήση έως 80 km. Αξιοσημείωτο είναι πως η Audi έχει συνεργαστεί με το αντίπαλο δέος, την Airbus.