Τι θα λέγατε για μία αναβίωση του Honda S2000;


Τα αρκετά επιτυχημένα σκίτσα ενός σχεδιαστή ξαναφέρνουν στην επικαιρότητα το θέμα του διαδόχου του S2000. Θα το τολμήσει η Honda;

  • 20/2/2021

Το Honda S2000 είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο εμβληματικά Ιαπωνικά αυτοκίνητα και σίγουρα ένα από τα αυτοκίνητα που λάτρεψαν οι petrolheads ανά τον κόσμο. Το θέμα της επιστροφής του σε μία νέα γενιά έρχεται και επανέρχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, χωρίς όμως η Honda να έχει πάρει κάποια θέση για το αν πρόκειται να αναβιώσει ένα διθέσιο roadster.

Την κατάσταση έχουν πάρει στα χέρια τους κατά καιρούς διάφοροι σχεδιαστές, με τις δικές τους προτάσεις. Και μία από τις καλύτερες που έχουμε δει είναι η πιο πρόσφατη, από τον σχεδιαστή Somak Biswas. 

Ο Biswas βλέπει το νέο S2000 ως αντίπαλο αυτοκινήτων όπως η BMW Z4 και η Porsche 718 Boxster. Mε δίλιτρο τούρμπο κινητήρα στο εμπρός καπό, προφανώς δανεισμένο από το Civic Type R. 

Το σχέδιο έχει τις αναφορές του στο πρώτο S2000 με το μακρύ καπό και τις καθαρές γραμμές. Ακολουθεί όμως και τα νέα δεδομένα της εταιρίας όπως τα είδαμε στο πρωτότυπο Civic για το 2022, ιδίως σε ότι αφορά το σχέδιο της μάσκας, των φωτιστικών σωμάτων και των εισαγωγών αέρα εμπρός. 

Στο εσωτερικό, το συγκεκριμένο σχέδιο είναι αρκετά προχωρημένο με πολύ εντυπωσιακό ταμπλό το οποίο ενσωματώνει πέρα από τον πίνακα οργάνων μία ηχομπάρα, τους φουτουριστικούς αεραγωγούς και τον φωτισμό σε ένα ενιαίο σύνολο.

Το σύστημα Infotainment μπορεί να ρυθμιστεί ως προς την τοποθέτησή του έτσι ώστε να επιτρέπει καλύτερη ορατότητα προς τα εμπρός και πιο εύκολη πρόσβαση στην οθόνη του. H κεντρική κονσόλα είναι σχεδιασμένη σε επίπεδα θυμίζοντας σκεπή από παγόδα. 

Το σχέδιο πάντως δείχνει αρκετά ψαγμένο και σίγουρα ιδιαίτερα καλαίσθητο. Το θέμα είναι αν η Honda έχει στα σχέδιά της ένα τέτοιο αυτοκίνητο, σε μία εποχή που οι μόδες ζητούν άλλα πράγματα. Ο χρόνος θα δείξει, αν και οι εκπλήξεις είναι κάτι που συνηθίζει η Honda. Ας ελπίσουμε να το πράξει και αυτή τη φορά.