To 2025 η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Bentley


Όπως ανακοινώθηκε από την Bentley, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της βρετανικής πολυτελούς εταιρείας θα μπει σε διαδικασία παραγωγής το 2025.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 26/1/2022

Η Bentley θα επενδύσει 2,5 δισεκατομμύρια λίρες στερλίνες (περίπου τρία δισεκατομμύρια ευρώ) εντός της επόμενης δεκαετίας για τη μετάβασή της προς τον εξηλεκτρισμό των οχημάτων της. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπεται ότι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της θα κατασκευαστεί σε τρία χρόνια, το 2025.

Ως γνωστόν, η βρετανική εταιρεία ανήκει στον Όμιλο VAG και συγκεκριμένα στην Audi. Υπό αυτό το πρίσμα, η Bentley θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα και το σύστημα ηλεκτροκίνησης που έχει εξελίξει η γερμανική εταιρεία και η οποία χρησιμοποιήθηκε στο πρωτότυπό της Grandsphere (φωτογραφία κάτω).

Η Bentley δεν ανακοινώνει λεπτομέρειες για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της παρά μόνο ότι αυτό θα κατασκευάζεται στις καινούργιες εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν στο εργοστάσιό της στο Crewe, την ιστορική έδρα της, οι οποίες θα ονομάζονται «Bentley Dream Factory». Όπως έχει γίνει γνωστό, το πλαίσιο του νέου μοντέλου θα δημιουργείται στο εργοστάσιο της Audi στο Αννόβερο και θα μεταφέρεται στη Βρετανία για τη συναρμολόγηση του οχήματος βάσει των πρoτύπων ποιότητας της εταιρείας.

Ο κ. Adrian Hallmark, Διευθύνων Σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Η εξασφάλιση της παραγωγής του πρώτου αμιγούς ηλεκτρικού μοντέλου μας στο Crewe είναι ένα ορόσημο για την Bentley και το Ηνωμένο Βασίλειο. Σκοπός μας είναι να διατηρήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για το εργοστάσιο».