Με ρεκόρ πωλήσεων έκλεισε το 2021 για την Bentley


Η βρετανική εταιρεία κατάφερε να σημειώσει, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία της. Δείτε ποιο μοντέλο ήταν στην κορυφή των προτιμήσεων.

  • 8/1/2022

Μπορεί η χρονιά που μας πέρασε να ήταν δύσκολη για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, τόσο με την έλλειψη ημιαγωγών όσο και με τις επιπτώσεις της πανδημίας, ωστόσο η Bentley κατάφερε στο τέλος να «χαμογελάσει» σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων. Συγκεκριμένα, η βρετανική εταιρία διέθεσε 14.659 μονάδες παγκοσμίως, αριθμός που μετατρέπει το 2021 στην κορυφαία εμπορική χρονιά στην ιστορία της!

Η παραπάνω επίδοση ήταν αυξημένη κατά 31% σε σχέση με τα οχήματα που πουλήθηκαν το 2020 (11.206 αυτοκίνητα). Όπως ανακοινώθηκε η Bentayga  βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων, με ξεκάθαρη προτίμηση του κοινού στην υβριδική έκδοση, ενώ οι πωλήσεις του μοντέλου ανήλθαν στο 40% επί του συνόλου. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Continental GT  με 33% ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Flying Spur  27%.

Όσον αφορά την γεωγραφία των πωλήσεων, πρώτη ήρθε η Αμερική με 4.212 μονάδες και ακολούθησε η Κίνα με 4.033 σημειώνοντας αύξηση, σε σχέση με το 2020, κατά 40%! Αμέσως μετά ήρθε η Ευρώπη με 2.520 πωλήσεις, η Ασία με 1.651, το Ηνωμένο Βασίλειο με 1.328 και η Μέση Ανατολή με 918 πωλήσεις.

"Το 2021 ήταν ακόμα μία απρόβλεπτη χρονιά, όμως, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να σημειώσουμε ένα σημαντικό ρεκόρ στις πωλήσεις μας. Αυτό είναι το δεύτερο συνεχόμενο έτος που πετυχαίνουμε τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία μας και αποτελεί ένα θετικό σημάδι αναφορικά με τη δυναμική που έχει το brand, την άριστη λειτουργικότητα, τη μεγάλη ζήτηση και την επιβεβαίωση των στρατηγικών προτεραιοτήτων μας», ήταν το σχόλιο του CEΟ της Bentley Motors, Adrian Hallmark.

Πηγή: Bentley