Το Aiways U5 διένυσε 15.022 km από την Κίνα έως την Γερμανία


Η απόσταση αυτή μπορεί να μην εντυπωσιάζει και τόσο αλλά όταν πρόκειται για ένα ηλεκτρικό μοντέλο αποτελεί και ένα νέο ρεκόρ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/9/2019

Η Aiways είναι μια εταιρία από την Κίνα που πρόσφατα λάνσαρε το U5 στην εκεί αγορά. Και για να προβάλει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο αποφάσισε να κάνει ένα μακρύ ταξίδι από την Κίνα έως την Γερμανία και συγκεκριμένα στην πόλη της Φρανκφούρτης με αφορμή την έκθεση αυτοκινήτου.

Το ταξίδι ξεκίνησε στις 17 Ιουλίου από την πόλη Shanxi και ολοκληρώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου διασχίζοντας 12 χώρες και ακολουθώντας τον αρχείο δρόμο του μεταξιού. Παράλληλα η ομάδα της Aiways είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει δύο πρωτότυπα μοντέλα της με μπαταρία 65 kWh σε αυτό το μαραθώνιο που διήρκησε 53 ημέρες και να καταγράψει τα συμπεράσματα της σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες.

«Αυτό ήταν μια τεράστια προσπάθεια όπου το U5 αντιμετώπισε μερικές από τις καλύτερες ή τις πιο δύσκολες οδικές συνθήκες που οι οδηγοί αναμένουν να συναντήσουν στην καθημερινότητα τους», δήλωσε ο Chief Technical Officer της Aiways Winter Wang. «Αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο της εξέλιξης και της αξιοπιστίας που έχουν γίνει στο μοντέλο μας που είναι το ίδιο αποδοτικό στη Σαγκάη ή στη Δυτική Ευρώπη», πρόσθεσε.

Το Aiways U5 πήρε πρόσφατα έγκριση τύπου για την Ευρώπη με τις πωλήσεις να ξεκινούν τον Απρίλιο του 2020. Είναι ένα μεσαίου μεγέθους SUV με αυτονομία στα 460 km (NEDC), έχει υψηλά επίπεδα ποιότητας κατασκευής, ολοκληρωμένο πακέτο συνδεσιμότητας και καλό εξοπλισμό ασφαλείας με διάφορα συστήματα υποβοήθησης. Ένας ηλεκτροκινητήρας 140 kW περνά την ισχύ στους μπροστινούς τροχούς.