To ανανεωμένο Jeep Compass αποκαλύφθηκε


Η αναβαθμισμένη εκδοχή του δημοφιλούς Compass παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου στο Guangzhou της Κίνας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: JEEP
  • 20/11/2020

Όπως μπορούμε να δούμε από τις πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο τα νέα στοιχεία στο Jeep Compass κυμαίνονται στο πρότυπο ενός facelift. Στο εμπρός μέρος τόσο η μάσκα όσο και οι προβολείς έχουν επανασχεδιασθεί ελαφρώς, ενώ υπάρχουν νέοι προφυλακτήρες με ενσωματωμένα τα προβολάκια ομίχλης. Παρόμοιες αλλαγές έχουν γίνει και στο πίσω μέρος.

Η σημαντικότερη αναβάθμιση έχει γίνει στο εσωτερικό και συγκεκριμένα στο ταμπλό όπου φιλοξενείται μια εντελώς νέα οθόνη αφής 10,1’’, η οποία βρίσκεται στο μέσο του ταμπλό και ελεύθερη προεξέχει προς τα πάνω. Στην βάση της υπάρχουν κάποιοι διακόπτες βασικών ρυθμίσεων ενώ χαμηλότερα αυτοί για το σύστημα κλιματισμού, ή για την ελεγχόμενη κατάβαση (HVAC).

Νέο είναι το τιμόνι ενώ υπάρχει και  νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25’’. Σχετικά με τους κινητήρες ο 1.300άρης turbo συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων. Λογικά οι αισθητικές αναβαθμίσεις θα περάσουν και στα μοντέλα Compass για την Ευρώπη που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο στο Melfi της Ιταλίας. Περισσότερες πληροφορίες και με μεγαλύτερη βεβαιότητα θα έχουμε σύντομα.