Το απίστευτο ρεκόρ ενός tuk-tuk στο Nurburgring


Αν νομίζετε ότι μόνο τα hypercars έχουν λόγο να δοκιμάζουν την τύχη τους στην Πράσινη Κόλαση, όπως φαίνεται κανείς δεν εμποδίζει τα διάσημα τρίκυκλα της Ταϊλάνδης να κάνουν την δική τους προσπάθεια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/6/2019

Στο Nurburgring συνήθως δοκιμάζονται οι κορυφαίες στιγμές της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας κόντρα στον χρόνο και τις ανθρώπινες ικανότητες. Όμως όλοι έχουν το δικαίωμα να μπουν μέσα στην διαδρομή των 20 χιλιομέτρων, ο καθένας με τα δικά του όπλα, και βέβαια και με τις δικές του επιδιώξεις.

Η πιο παράξενη που έχει καταγραφεί τον τελευταίο καιρό αφορά το ρεκόρ γύρου με tuk-tuk. Πρόκειται για τα μικρά τρίκυκλα που αφθονούν στην Ταϊλάνδη και χρησιμεύουν για τις μετακινήσεις των κατοίκων και των τουριστών. 

Η ομάδα που σκέφτηκε αυτή την φαεινή ιδέα, έφερε από την Άπω Ανατολή ένα "καθαρόαιμο" tuk-tuk το οποίο φρόντισε σε όλα του τα σημεία και μάλιστα άλλαξε και διάφορα κομμάτια του μικρού κινητήρ έτσι ώστε να μπορέσει να βγάλει έναν γύρο υπό πίεση μέσα στο Ring

Στο τρίκυκλο επέβαιναν και οι τρεις εμπλεκόμενοι, δύο στο πίσω κάθισμα και ένας "τύπου" Stig οδηγός. Η προσπάθεια έγινε στις 23 Μαίου και ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο χρόνος που καταγράφηκε ως νέο ρεκόρ με tuk-tuk είναι στα 31 λεπτά και 49.46 δευτερόλεπτα. 

Οι επιβαίνοντες πάντως δήλωσαν ότι τρόμαξαν πάρα πολύ, καθώς το τρίκυκλο στις περισσότερες στροφές βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας κινούμενο στις δύο ρόδες.