Το Audi Holoride φέρνει την εικονική πραγματικότητα στους πίσω επιβάτες


Ξεχάστε τη μουσική και τις ταινίες. Ο νέος τρόπος διασκέδασης των επιβατών ενός αυτοκινήτου που παρουσιάζει η Audi, μετατρέπει τις βόλτες σε μια αξέχαστη “VR” εμπειρία!

  • 15/10/2021

Σε πολλές περιπτώσεις η μετακίνηση με ένα αυτοκίνητο είναι διασκεδαστική μόνο για τον οδηγό. Πόσες φορές δεν έχει ακουστεί από τους επιβάτες –ειδικά όταν πρόκειται για ανήλικους- η γεμάτη απόγνωση απορία «ακόμα να φτάσουμε;». Η Audi σε συνεργασία με την Holoride, μια γερμανική start-up, φιλοδοξούν να δημιουργήσουν έναν νέο τρόπο διασκέδασης, ανοίγοντάς τους διάπλατα μια πόρτα στην εικονική πραγματικότητα (VR) και στην εκτεταμένη πραγματικότητα (XR). Συγκεκριμένα με το Audi Holoride οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων φορώντας ειδικά γυαλιά VR θα μπορούν να περιπλανώνται σε έναν εικονικό κόσμο.

Ένας νέος εικονικός κόσμος

Το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο αυτής της νέας τεχνολογίας είναι ότι η κίνηση στον εικονικό κόσμο θα προσαρμόζεται στις κινήσεις που θα κάνει το αυτοκίνητο. Αυτό σημαίνει ότι όταν εκτελείται από τον οδηγό μια δεξιά στροφή τότε η ίδια κίνηση θα γίνεται και μέσα από τα γυαλιά των χρηστών του συστήματος Audi Holoride.

Από εκεί και πέρα οι εφαρμογές που μπορεί να έχει η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι πολλές: βόλτα σε φανταστικές διαδρομές, ταινίες, video games, κ.α. Φανταστείτε, λοιπόν, φορώντας αυτά τα γυαλιά να βρίσκεστε μέσα στο cockpit ενός διαστημόπλοιου και κάθε φορά που ο οδηγός του αυτοκινήτου επιταχύνει το διαστημόπλοιο να ακολουθεί την ίδια κίνηση μέσα στο διάστημα! Αν μη τι άλλο ακούγεται συναρπαστικό…

Αποτρέπει το φαινόμενο της ναυτίας

Εδώ βέβαια θα πρέπει να δούμε πως θα ανταποκρίνεται το Holoride στις αμέτρητες τις λακκούβες των ελληνικών δρόμων. Ας περιμένουμε όμως να το διαπιστώσουμε στην πράξη… Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι με το συγχρονισμένο αυτό ταξίδι κόσμο μειώνεται σε μεγάλο βαθμό το φαινόμενο της ναυτίας που ταλαιπωρεί ένα μεγάλο ποσοστό των επιβατών, ειδικά όταν προσπαθούν να διαβάσουν ένα βιβλίο ή να δουν μία ταινία στο tablet.

Η Holoride έχει ήδη παρουσιάσει μία πλατφόρμα με ευέλικτο λογισμικό, που επιτρέπει στους προγραμματιστές να έχουν πρόσβαση σε εργαλεία για να δημιουργήσουν συναρπαστικές εμπειρίες παιχνιδιών και νέες μορφές ψυχαγωγίας.

Μία πρώτη γεύση του Holoride και των δυνατοτήτων του, είχαν οι επισκέπτες του Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ, πριν μερικές εβδομάδες. Καθισμένοι αναπαυτικά στο πίσω μέρος ενός Audi e-tron και φορώντας τα ειδικά γυαλιά Holoride, είχαν την ευκαιρία να «επισκεφθούν» στον εικονικό κόσμο τοποθεσίες που έπαιξαν ρόλο στην ανάπτυξη του φεστιβάλ και να βιώσουν ιστορικές στιγμές από το παρελθόν της πόλης. Ανάλογη εμπειρία έζησαν και οι επισκέπτες της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Μονάχου (IAA 2021), πριν ένα μήνα, σε ειδική επίδειξη που είχε προγραμματίσει η Audi.