Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Vin Diesel στο Fast & Furious 7 βρήκε νέο ιδιοκτήτη


Μπορεί να μην ανακοινώθηκε το ποσό πώλησης αλλά είναι δεδομένο ότι ανέβηκε ψηλά, καθότι το Dodge Charger Maximus είναι κινηματογραφική “περσόνα”.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/11/2019

Στην τελευταία σκηνή της έβδομης ταινίας της διάσημης σειράς Fast & Furious ο Vin Diesel οδηγούσε ένα Dodge Charger Maximus. Το οποίο στην ουσία είναι μια ειδική και μοναδική κατασκευή, που βασίζεται σε ένα πλαίσιο της Scott Spock Racing, που είναι 400% πιο άκαμπτο από το στάνταρ και 12,7 cm (5,0 in) πιο φαρδύ.

Για την κατασκευή του αμαξώματος χρειάστηκαν περισσότερες από 16.000 ώρες, ενώ δεν είναι βαμμένο αλλά βερνικωμένο, προκειμένου η εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στο μέταλλο να είναι εμφανής.

Κάτω από το μεγάλο καπό υπάρχει ένας θηριώδης Hemi V8, o οποίος έχει δύο turbo και 9.400 cc και αποδίδει πάνω από 2.250 PS. Έτσι το 0-60 mph (96 km/h) έρχονται σε μόλις 1,8 sec, τα 0-160 mph (257 km/h) σε 8,0 sec, ενώ αξιοσημείωτο και ομολογουμένως περίεργο είναι πως το Maximus έχει έγκριση τύπου για δημόσιους δρόμους.

Προκειμένου να μπορούν όλα αυτά τα άλογα να βγαίνουν στο δρόμο υπάρχουν εκτεταμένες επεμβάσεις στην ανάρτηση καθώς και ένα ειδικό σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, ενώ για να σταματά υπάρχουν δισκόφρενα διαμέτρου σχεδόν 360 χιλιοστών με εξαπίστονες δαγκάνες.

Το Dodge Charger Maximus πουλήθηκε σε δημοπρασία στην πρόσφατη έκθεση του Ριάντ, ενώ θα εμφανιστεί και στα επόμενα «επεισόδια» του Fast & Furious, το 9o και το 10, καθώς και στο παιχνίδι Forsa Racing.