Το αυτόνομο Waymo Robotaxi τα βρίσκει "σκούρα" ευτυχώς χωρίς να προκαλέσει ατύχημα (Video)


Δείτε πως το αυτόνομο ταξί της Google, Waymo Robotaxi κινείται χωρίς οδηγό, αλλά δεν μπορεί να βγάλει άκρη σε μια κατασκευαστική ζώνη.

  • 18/5/2021

Παρά τα όσα μπορεί να ακούμε, τα πλήρως αυτόνομα οχήματα απέχουν πολύ ακόμα από το να κινούνται μόνα τους και χωρίς προβλήματα και αυτό το βίντεο δείχνει το γιατί. Το Waymo Robotaxi, αποτέλεσμα του πρότζεκτ της Google για ένα πλήρως αυτόνομο όχημα, ενώ είναι εντυπωσιακό, απέχει πολύ από το τέλειο.

Ήδη από τις αρχές του 2021 το Waymo Robotaxi έχει μπει στην κυκλοφορία στο Φοίνιξ και το Σαν Φρανσίσκο των Η.Π.Α. χωρίς οδηγό ασφαλείας πίσω από το τιμόνι του. Και ενώ τα πρώτα δείγματα είναι πολύ θετικά, ήρθε αυτό το βίντεο να μας κάνει πιο σκεπτικούς.   

Για τα πρώτα 10 λεπτά περίπου, το πλήρως αυτόνομο ταξί κάνει μια εντυπωσιακή πορεία, χωρίς καν επιτήρηση από οδηγό. Ωστόσο, μετά των πρώτων 12 λεπτών, το Waymo σταματάει ενώ προσπαθεί να κάνει μια δεξιά στροφή. Ενώ έκανε όλες τις στροφές σωστά νωρίτερα στο βίντεο, μπερδεύτηκε με τη συγκεκριμένη στροφή, επειδή η δεξιά λωρίδα μπλοκαρίστηκε από μια σειρά κώνων. Οι διάφοροι αισθητήρες του οχήματος αναγνώρισαν αυτούς τους κώνους, αλλά δεν ήξεραν πώς να ανταποκριθούν σε αυτούς.

«Καθώς οδηγούσε πλήρως αυτόνομα μέσα από μια εκτεταμένη κατασκευαστική ζώνη, το Waymo εντόπισε μια ασυνήθιστη κατάσταση και ζήτησε την προσοχή ενός απομακρυσμένου ειδικού για να παράσχει πρόσθετες πληροφορίες», δήλωσε η Waymo σε ανακοίνωση της. «Κατά τη διάρκεια αυτής της αλληλεπίδρασης, η ομάδα του Fleet Response παρείχε λανθασμένη καθοδήγηση, γεγονός που έκανε δυσκολότερη την πρόκληση για το Waymo να συνεχίσει την προβλεπόμενη διαδρομή του και ζήτησε βοήθεια από την ομάδα του Waymo's Roadside Assistance για να ολοκληρώσει το ταξίδι.»