Το Concept One, το πρώτο μοντέλο της Rimac, πωλείται πανάκριβα


Αν έχετε 1,6 εκατομμύρια δολάρια μπορείτε να τα διαθέσετε για να κάνετε δικό σας ένα από τα πρώτα ηλεκτρικά hyper cars.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/9/2020

Το βέβαιο είναι πως η Rimac δεν υπολείπεται σε προβολή. Όχι μόνο αυτήν την περίοδο όπου είναι στην επικαιρότητα η (πολύ) πιθανή μεταβίβαση της Bugatti σε αυτήν αλλά και στο παρελθόν. Όταν ο Richard Hammond, συμπαρουσιαστής τότε του TopGear διέλυε ένα αυτοκίνητό της.

Πιο συγκεκριμένα το Concept One, το πρώτο μοντέλο που είχε παρουσιάσει η κροατική εταιρεία, ενώ ακόμα και σήμερα δεν είναι βέβαιο αν είχε κατασκευάσει εφτά ή οχτώ, μαζί με αυτό που κατέστρεψε ολοσχερώς ο Hammond.

Σε τελική ανάλυση πάντως  μικρή σημασία έχει αν ήταν εφτά ή οχτώ και αν έχουν απομείνει έξι ή εφτά. Έτσι κι αλλιώς είναι κάτι παραπάνω από σπάνια και φυσικά όταν κάνει την εμφάνισή του ένας προς πώληση είναι είδηση.

Έτσι λοιπόν η εταιρεία Manhattan Motorcars, που εξειδικεύεται στα εξωτικά μοντέλα έχει ένα Rimac Concept One προς πώληση. Σε πολύ καλή κατάσταση και σε ένα  χρώμα που ονομάζεται Riviera Blue. Όσο για την πινακίδα στο παρμπρίζ του αναγράφει την τιμή των 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα οποία είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα βρεθεί κάποιος να τα δώσει.

Για να αποκτήσει ένα από τα πρώτα ηλεκτρικά hyper cars, που κινείται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνδυαστικά 913 kW, δηλαδή 1.242 ίππους και 1.600 Nm.