To εμβληματικό SUV Lynk & Co 09 είναι ο προάγγελος του επόμενου Volvo XC90;


Το εικονιζόμενο SUV είναι η ναυαρχίδα της νεοσύστατης μάρκας Lynk & Co, έχει τρεις σειρές καθισμάτων και θα είναι διαθέσιμο σε υβριδικές εκδόσεις. Θα μπορούσε να αποτελέσει  τη βάση και για το επόμενο XC90;

  • 10/5/2021

Η νεοσύστατη Lynk & Co ιδρύθηκε στη Σουηδία το 2016 από τη Geely και τη Volvo (Geely Automotive Holdings) και μέχρι στιγμής έχει παρουσιάσει μια σειρά αυτοκινήτων SUV (“01”, “05”), το crossover “02”, αλλά και τα sedan “03” και “06”. Κοινός τόπος είναι οι καινοτομικές τεχνολογίες αλλά και ανταγωνιστικές τιμές πώλησης των αυτοκινήτων που είναι διαθέσιμα και σε κάποιες χώρες της Ευρώπης, πλέον.

Στο πλαίσιο της διεύρυνσης της γκάμας της, η Lynk & Co, θα παρουσιάσει το “09”, ένα μεγάλο SUV, με τις πρώτες φωτογραφίες του να έχουν κάνει την εμφάνισή τους τον Απρίλιο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης. Πληροφορίες θέλουν, η γκάμα να πλαισιώνεται από τα μοντέλα “07” και “08”, ενώ δεν θα υπάρξει “04”, καθώς ο αριθμός αυτός θεωρείται… γρουσούζικος στην Κίνα.

Το Lynk & Co 09

Η ναυαρχίδα της Lynk & Co βασίζεται στην πλατφόρμα Volvo SPA (Scalable Product Architecture), όπως και τα μεγαλύτερα SUV της Volvo, XC60 και XC90. Με δεδομένο, πώς η ώρα της αντικατάστασης για το κορυφαίο αυτοκίνητο της Volvo έχει σημάνει και μέχρι το τέλος της χρονιάς αναμένουμε το ολοκαίνουργιο XC90, φημολογείται πώς το 09 της Lynk & Co θα αποτελέσει τη βάση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: TO ΠΡΩΤΟ SUV ΤΗΣ LYNK & Co ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ανεξάρτητα εάν θα έχουν και σχεδιαστικές ομοιότητες, το “09” έχει ένα εντυπωσιακό σε σχεδίαση αμάξωμα με τη νέα μεγάλη μάσκα με τις διπλές κάθετες γρίλιες, τα εμπρός φωτιστικά LED στο άνω μέρος του καπώ, αναδιπλούμενες χειρολαβές στις πόρτες, άφθονη δόση χρωμίου, στοιχεία που συνδυαστικά προσφέρουν έναν δυναμικό σε look αμάξωμα.

Σε ότι αφορά τις διαστάσεις, δεν έχουν δοθεί στοιχεία, ωστόσο θεωρείται βέβαιο, πώς θα είναι εφάμιλλες με εκείνες του υπάρχοντος Volvo XC90 (μήκος 4953 mm, μεταξόνιο 2984 mm). Αν και δεν υπάρχουν φωτογραφίες για το εσωτερικό, θεωρείται βέβαιη η ύπαρξη μιας μεγάλης κάθετης οθόνης για το σύστημα πολυμέσων.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες, πληροφορίες από την Κίνα αναφέρουν πώς βασικός κινητήρας θα είναι ο βενζίνης 2.0 Τurbo, που θα μπορεί να συνδυαστεί με υβριδικά συστήματα (Mild Hybrid 48V, ΗΕV, ακόμη και PHEV με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες), απόδοσης από 252 έως 431 ίππους, συνδυαστικά με τετρακίνηση.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.